Una trentena d'empreses, entitats i centres renoven el distintiu EMAS

Publicado 28/11/2019 17:44:15CET
Una trentena d'empreses, entitats i centres renoven el compromís amb el medi ambient a través del distintiu EMAS.
Una trentena d'empreses, entitats i centres renoven el compromís amb el medi ambient a través del distintiu EMAS. - CAIB

    PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

    Una trentena d'empreses, entitats i centres renoven el distintiu EMAS, acrònim d'Eco-Management and Audit Scheme (Sistema de Gestió i Auditoria Ambientals), que es lliura a aquelles empreses i organitzacions que s'inscriuen o es renoven, de manera voluntària, en el sistema de gestió ambiental basat en el Reglament de la Comissió Europea 1221/2009.

   Segons ha informat la Conselleria de Medi ambient i Territori, aquest any s'han lliurat 28 plaques que corresponen a 28 centres de nou empreses o entitats. En concret, es tracta de l'Ajuntament de Muro o l'Aeroport de Menorca, entre uns altres.

   El conseller de Medi ambient i Territori, Miquel Mir, ha donat l'enhorabona a tots els distingits i els ha agraït "l'esforç i la implicació per implantar la qualitat ambiental, la millora del comportament ambiental, la participació i transparència, d'acord amb el sistema de gestió ambiental europeu EMAS".

   La Direcció general de Residus i Educació Ambiental, a través del programa Ecotur, és l'encarregada de promoure la implantació voluntària d'aquest instrument a les organitzacions públiques i privades de Balears.

   El Reglament europeu EMAS defineix un esquema de gestió i auditoria ambientals obert a qualsevol tipus d'organització en l'àmbit internacional i independentment de la seva activitat.

   El model de sistema de gestió ambiental d'aquest Reglament està basat en la norma ISO 14001 i proposa una sistemàtica eficaç per ajudar les organitzacions a gestionar i millorar de manera contínua l'acompliment ambiental.

   EMAS obliga a establir uns indicadors de comportament ambiental per analitzar i mesurar l'ús eficient dels recursos des d'una perspectiva de cicle de vida i un pensament basat en risc.

   Permet, no només assegurar el compliment legal, sinó anticipar-se a l'aprovació de nous requisits de caràcter ambiental, la implicació dels empleats, i suposa "un motor per a la innovació, atès que promou la millora contínua", segons el Govern.

Contador