La Unió Europea destina en 2019 gairebé mig milió d'euros per a projectes 'Erasmus+' i Cos Europeu de Solidaritat

Publicado 11/3/2019 14:05:29CET

   PALMA DE MALLORCA, 11 Març (EUROPA PRESS) -

   La Unió Europea (UE) ha posat a la disposició de les Illes un total de 499.161 euros el 2019 per a projectes de la línia Joventut del Programa 'Erasmus +' i per al Cos Europeu de Solidaritat (CES).

   En un comunicat emès per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, s'ha detallat que, en termes més específics, a intercanvis juvenils, 156.857 euros; a Mobilitat de treballadors de joventut, 67.224; a Projectes de Voluntariat, 234.595; a Pràctiques i ocupació, 21.617 i a projectes solidaris, 18.868.

   Així mateix, 'Erasmus+' disposa d'un pressupost addicional de 3.287.789 euros per finançar projectes de les accions 2 i 3 del programa per al conjunt de l'Estat.

   La forma d'accedir a aquests recursos és mitjançant la presentació de projectes, per part d'entitats o joves, durant alguna de les tres convocatòries que es realitzen sobre els programes els mesos de febrer, abril i octubre.

   Les iniciatives tenen com a objectiu fomentar entre els joves "el sentit de ciutadania europea" i, així mateix, "implicar-los a l'hora de modelar el futur de la UE", a través d'àmbits d'intervenció com el voluntariat, atenció al medi ambient, atenció social, inclusió dels més desfavorits, entre d'altres.

   La Conselleria, a través de la Direcció general d'Esports i Joventut, és l'organisme responsable a les Illes de l'assessorament a joves i entitats que vulguin presentar projectes a les diferents línies d'acció.

Contador

Para leer más