15M.- Els dos 'indignats' detinguts passaran aquesta tarda a disposició judicial


Actualizado 5/7/2011 14:53:58 CET

Se'ls imputa un delicte d'atemptat contra l'autoritat per resistir-se de manera activa a l'actuació policial

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

Els dos 'indignats' detinguts aquest dilluns per agents de la Policia Nacional després de la concentració portada a terme en protesta pel desallotjament de l'acampada a la Plaça d'Espanya, J.C.Q., de 34 anys, i L.C.M., de 19, passaran previsiblement aquesta tarda a disposició judicial després de declarar en dependències de la Direcció Superior de Palma, segons han informat fonts policials a Europa Press.

D'aquesta manera, serà el titular del Jutjat d'Instrucció número 7 de Palma, Antoni Garcías, en funcions de guàrdia, qui prendrà declaració als dos arrestats i haurà de decidir per tant sobre la situació processal de tots dos, als qui se'ls imputa un delicte d'atemptat contra l'autoritat per haver exercit una resistència activa contra els agents quan aquests es trobaven escampant als 'indignats'.

Tal com han assenyalat les mateixes fonts, J.C.Q., qui ja comptava amb antecedents policials, es va muntar sobre el monopatí que portava en aquell moment per acabar llançant-se sobre un dels agents, a qui va donar una mossegada. Mentrestant, L.C.M. va començar suposadament a propinar empentes a un altre dels efectius per defensar-se de les càrregues policials que eren produint-se.

En concret, els dos imputats han estat detinguts durant una marxa que part dels 'indignats' ha fet pel centre de la capital balear minuts després de la concentració celebrada en Plaza de España pel desallotjament de l'acampada. Tres agents de la policia van caldre per reduir a un dels 'indignats' i esposar-lo front a més d'un centenar de persones que s'enfrontaven a crits als agents de policia exigint-los que detinguessin als corruptes i no als 'indignats'.

Durant les càrregues policials es van viure moments de tensió, sobretot, a la Plaça Santa Eulàlia, així com davant del Mercat de l'Oliverar i a la Plaça Espanya. Concretament, la policia va arrestar a un dels 'indignats' davant del mercat de l'Oliverar i a l'altre en la rebatejada com Plaza Islandia per part del Moviment 15-M.

Sobre dos quarts de deu de la nit, els agents de policia eren escampant als 'indignats' que es trobaven a la Plaça d'Espanya i havien començat a carregar contra ells, que llançaven consignes a crits en contra de la violència policial.

Així, un portaveu de la Policia Nacional ha avisat per mitjà d'un megàfon fins a dues vegades consecutives a més d'un centenar de 'indignats' que els efectius policials carregarien contra ells si no desallotjaven la Plaza de España. Tot i això, finalment els agents antiavalots de la Policia Nacional es van retirar a les 22.20 hores de la zona tot i que encara continuaven en ella uns 70 'indignats'.

Fins a gairebé la mitjanit i, després de la retirada dels policies antiavalots del mitjà de la plaça on s'havia col·locat amb escuts i pistoles llençapilotes, cinc furgonetes de la Policia Nacional romangueren en un dels laterals de la plaça, així com tres furgons, un vehicle i cinc motos de la Policia Local.

La policia va al·legar davant d'alguns dels portaveus dels 'indignats' que les càrregues policials s'han produït per portar a terme una marxa que no havia estat autoritzada prèviament per Delegació del Govern i després de produir-se alguns enfrontaments amb els agents.

Un dels agents va arribar a dir a un dels portaveus del Moviment 15-M que ell també estava 'indignat' i que compartia moltes de les seves reivindicacions, si bé ha assenyalat que la policia sempre ha tingut molta paciència, tenint en compte que ha permès als 'indignats' portar a terme actes a la Plaça Espanya, a pesar si no hagués estat comunicats a la Delegació del Govern.

Les càrregues es van registrar quan una part dels 'indignats' van decidir, sense consensuar-ho en assemblea, fer una manifestació pel centre de Palma amb la finalitat de rebutjar el desallotjament de l'acampada que ha tingut lloc la matinada passada.

Després de l'actuació policial, els 'indignats' van començar a recopilar vídeos i fotos amb la finalitat de denunciar les càrregues policials en les que es van registrar diversos ferits per 'patacades'. Alhora, una ambulància va haver d'acudir a la Plaça d'Espanya per traslladar a una persona més gran que va començar a sentir-se malament després de patir una caiguda per la dificultat de transitar per aquesta zona a causa de l'afluència de gent.

Malgrat la prohibició de fer qualsevol acte en Plaza de España sense tenir autorització de la Delegació del Govern, els 'indignats' han convocat per a aquest dimarts una assemblea a les 19.00 hores en aquest mateix lloc.