AMP.- 22-M.-Antich proposa un preu de 30? per als vols interilles i garanteix una cita mèdica en menys de 48 hores


Francesc Antich
PSIB
Actualizado 28/4/2011 20:43:10 CET

Reduirà de 160 llevat 40 el nombre d'empreses públiques i promet que el 50% de les promocions d'habitatges serà per a joves

PALMA DE MALLORCA, 28 Abr. (EUROPA PRESS) -

El president del Govern i candidat del PSIB a la reelecció, Francesc Antich, s'ha compromès a treballar per aconseguir la declaració d'una obligació del servei públic per als vols interilles, amb la finalitat de garantir un preu únic per trajecte de 30 euros, i alhora ha dit que si torna a governar després de les eleccions del 22 de maig, garantirà que els ciutadans puguin concertar una cita amb el metge en menys de 48 hores, així com el dret a una segona opinió pública.

En un acte en el qual ha presentat el seu programa electoral "realista i sense promeses grandiloqüents que no es poden complir", Antich ha descartat aplicar una pujada d'impostos, en el cas que hi hagi una recuperació econòmica, si bé ha indicat que si hi ha "dificultats econòmiques", qualsevol mesura impositiva que s'apliqui anirà dirigida que "paguin els que més tenen".

Així, ha avisat que Balears deixarà d'ingressar 150 milions d'euros anuals amb l'eliminació de l'IVA turístic i la baixada d'impostos a les Pimes, autònoms i resta de ciutadans anunciada pel PP si guanya les pròximes eleccions autonòmiques, cosa que, segons ha subratllat, "no és compatible amb el manteniment de l'estat del benestar".

D'altra banda, ha detallat que el seu programa que no té "frivolitats electorals", està compost per deu objectius estratègics, mitjançant els quals es pretén "consolidar la recuperació econòmica per restar atur i, per tant, abandonar de manera definitiva la crisi creant cohesió social i fugint dels excessos d'altres temps".

Entre les mesures del programa, Antich ha destacat l'impuls d'un nou Règim Especial de Balears, que asseguri com a mínim 400 milions d'euros anuals, i alhora ha assenyalat que el seu partit declara la "guerra a la burocràcia inútil", de manera que es reduiran de 160 llevat 40 el nombre d'empreses públiques; es disminuirà un 30% la burocràcia en dos anys i es retallarà en un 50% el temps de resposta de l'administració.

D'altra banda, ha promès destinar el 50% de totes les promocions del Ibavi a habitatges per als joves, i alhora ha garantit l'accés a 5.000 habitatges de HPO i s'ha compromès a defensar que les entitats financeres acceptin el bé hipotecat en pagament quan no es pugui fer front a la hipoteca.

Alhora, ha afirmat que el Pressupost de Salut arribarà al 5,5% del PIB, i alhora s'incrementarà el pressupost d'Educació fins al 3,8 o 4% del PIB, mentre que ha promès un 20 % més de places públiques de escoletes.

Per aconseguir la recuperació econòmica i consolidar el nou model de creixement, Antich ha avançat que es multiplicarà per dos la superfície i els serveis del Parc Bit i es posarà en marxa, al costat de les Cambres de Comerç, una operació d'internacionalització de les empreses, amb l'objectiu de "poder competir en mercats al voltant del món".

REFORMA DE LA LLEI GENERAL TURÍSTICA

En matèria de turisme, ha promès la reforma de la Llei General Turística per facilitar la inversió; la rehabilitació de les zones madures; ajudes per a la reforma dels hotels i la substitució dels Plans Directors Sectorials de l'Oferta Turística (POOT) per altres en altres zones que siguin "més realitzables".

Pel que fa al capítol laboral, Antich ha assenyalat que el seu partit promourà l'ocupació buscant llocs de treball empresa per empresa, amb la finalitat de reduir l'atur i, en aquesta línia, ha anunciat que pròximament, se'n va a signar un acord en aquest sentit amb les empreses del sector nàutic de Menorca, semblant al subscrit amb altres companyies turístiques de Balears.

En el que es refereix a l'educació, ha avançat que impulsarà un pla estratègic per "reduir deu punts l'abandonament escolar i augmentar la segona oportunitat per als qui hagin deixat els seus estudis", i alhora promourà un pacte social és institucional per aconseguir l'èxit escolar donant més autonomia als centres i més suport al professorat.

"No donarem ni un pas enrere en les prestacions socials", ha recalcat Antich, qui ha anunciat que si governa, impulsarà un programa de prevenció de l'obesitat infantil, que arribarà a 155.000 nens de Balears, i alhora es continuarà desenvolupant la llei de dependència, que ha possibilitat durant aquesta legislatura "la creació de més de 1.500 llocs de treball".

Respecte a les polítiques relacionades amb el territori, s'ha compromès a posar en marxa un pla a deu anys per a la implantació de les energies renovables, així com un pla per a la implantació del cotxe elèctric. A més, ha garantit l'arribada del gasoducte a Menorca durant la pròxima legislatura.

D'altra banda, ha promès que la primera Llei que s'aprovarà serà la d'Igualtat entre Homes i Dones, mentre que també s'aprovarà una altra Llei per "evitar les pràctiques abusives de les companyies de telecomunicacions".

PACTE PER LA CULTURA

En el que es refereix a la cultura, Antich s'ha compromès a assolir un pacte per la cultura per garantir la coordinació i la col·laboració de tots els agents implicats i ha promès la posada en marxa d'una nova política de cinema i de la indústria audiovisual. A més, ha afegit que promourà la universalització de la banda ampla en totes les illes i que cada Ajuntament tingui dues zones wifi obertes i gratuïtes.

Finalment, el president del Govern ha assenyalat que facilitarà l'accés als microcrèdits per als joves emprenedors a través d'avals, i alhora es mantindrà la Renda Bàsica d'Emancipació per a 10.000 joves de l'arxipèlag.