AMP.- El Govern vol aprovar la llei sobre els autònoms en un termini d'entre 15 i 20 dies


Ampli
EP/REMITIDO
Actualizado 5/7/2011 14:50:30 CET

El deute de les administracions balears amb els petits i mitjans empresaris supera una quantitat "bastant important"

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern de José Ramón Bauzá preveu aprovar en un màxim de 20 dies la nova llei sobre els emprenedors i petits i mitjans empresaris, la que serà la primera normativa de la nova legislatura i que contindrà avantatges fiscals i línies d'ajudes per a aquests.

Així ho han revelat després de mantenir una reunió amb ell la presidenta de Pimem Autònoms de Mallorca, Emilia Pascual, i el president de PIME Mallorca, Rafael Rubio, els qui han assenyalat que aquesta normativa serà semblant a la qual es va desenvolupar al País Basc, si bé Balears té el "handicap" de no tenir un règim fiscal especial.

A partir d'ara i a conseqüència de "la pressa" que el líder de l'executiu té, segons ha afirmat Pascual, per aprovar el projecte de llei, des d'aquestes entitats es podran a treballar ja per traslladar-lo durant els pròxims dies les seves propostes "perquè els nostres emprenedors es reactivin", ha indicat Rubio.

Segons ha apuntat el president de PIME de Mallorca, l'"estructura" que hi ha a les illes és "molt complexa" ja que molta de la tramitació que han de fer ha de passar per les diferents administracions -local, insular i autonòmica-.

Per aquesta raó, iniciatives dirigides a aconseguir una major agilitat administrativa, així com algunes "avantatges" en la Seguretat Social o subvencions per finançar el començament de l'activitat als empresaris són aspectes que podria preveure la futura nova normativa.

D'altra banda, Rubio s'ha referit al deute que l'administració manté amb els petits i mitjans empresaris i ha assenyalat que és "bastant important". Tot i això, ha indicat que desconeixen quan la van a poder cobrar.

Segons ha detallat, aquest deute, de la qual porten "bastant temps parlant" si bé en aquesta reunió no ha estat abordada directament, cal que es "intenti agilitar" ja que afecta des de a agències de viatges, fins a a transportistes, petits proveïdors o constructors.

Sobre aquest aspecte ha assenyalat també que la futura nova llei, independentment que prevegi una agilitació dels terminis per efectuar els pagaments, hauria d'establir que l'IVA "no es pagui fins que no s'hi hagi cobrat" perquè, moltes vegades, els petits i mitjans empresaris han de fer front a l'avançament de l'impost quan no han cobrat.

Pascual ha destacat la "il·lusió" que presenten els seus 5.000 afiliats davant d'aquesta nova llei amb la qual "veuen la llum". A més, ha revelat que Bauzá li ha assegurat que tenen el seu suport perquè ell "coneix més que ningú" la realitat i problemàtica a la qual han d'afrontar els autònoms.

Així, ha valorat la llei i ha indicat que ara s'han d'analitzar quines mesures fiscals s'han d'adoptar per "adequar-la a Balears". "Bauzá té pressa i nosaltres també", ha apuntat.

Preguntat per la representativitat de la seva entitat a la Taula de Diàleg Social, Rubio ha indicat que el president del Govern els ha mostrat el seu "compromís" per "estudiar el tema" ja que, segons ha opinat, la que havia fins ara "no era paritària" i "volem que es faci justícia" sobre aquesta qüestió.

Rubio ha agraït a Bauzá la seva política d'"impuls al sector empresarial" i ha posat a la seva disposició l'equip tècnic de PIME per "posar en comú" les diferents línies que han de preveure el projecte de llei. A més, durant aquesta "primera presa de contacte" ha mostrat la seva col·laboració, i el de tots els seus associats de la resta d'illes, "amb vista al futur".

Després d'aquesta audiència Bauzá mantenia una reunió amb el president d'APTA-Autònoms, Jaume Sitjar.