AMPL.-Dimiteix Miquel Ramon del Consell Insular d'Eivissa per oposar-se a la retirada del nou PTE


Actualizado 22/10/2010 19:56:53 CET

EIVISSA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Política Territorial del Consell d'Eivissa, Miquel Ramon, ha anunciat la seva dimissió, després d'oposar-se a la decisió del president d'aquesta institució, Xico Tarrés, de retirar la planificació del nou Pla Territorial Insular d'Eivissa (PTE) al negar-se a acceptar les al voltant de 2.000 al·legacions presentades al text.

Així ho ha anunciat en una roda de premsa Ramon (Eivissa pel Canvi), qui ha considerat que ja no té sentit romandre a l'equip de Govern del Consell d'Eivissa, tenint en compte que ell havia estat el màxim responsable de la redacció del nou Pla Territorial de l'illa i la seva formació s'havia mostrat disposada a acceptar les al·legacions.

Ramon ha considerat que la seva marxa no ha de significar la dimissió dels altres dos consellers insulars d'Eivissa pel Canvi, Albert Prats (conseller de Mobilitat) i Marga Torres (consellera de Patrimoni i Agricultura), de manera que, segons la seva opinió, aquests han de continuar a l'equip de Govern, si bé, a partir d'ara, la seva formació "no treballarà amb tan de gust" amb el PSIB. Finalment, ha avançant que la seva dimissió es farà efectiva a final d'aquest mes.

El responsable de la política territorial del Consell, que ha comparegut davant dels mitjans de comunicació però que, "per primera vegada", no ha admès que se li formulessin preguntes, ha reconegut que la decisió de dimitir l'ha pres "d'acord amb Tarrés" i ha detallat que abandona l'executiu insular perquè gran part de les seves "expectatives de treball en la Conselleria" passaven pel desenvolupament d'un PTE "més proteccionista i racional".

Ramon considera que aquestes característiques es donaven en la modificació que el seu departament havia presentat i que s'havia aprovat de manera inicial. Ara, després de la retirada d'aquesta modificació, en una decisió que el mateix Ramon s'ha apressat a subratllar que ni ell ni Eivissa pel Canvi comparteixen, "difícilment podia seguir ocupant un càrrec quan bona part de les funcions d'aquest càrrec ja no existeixen".

L'encara conseller de Política Territorial ha revelat que tampoc veu que hi hagi un "paper" que s'ajusti a les seves pretensions en la "nova estratègia" que dibuixa l'executiu insular en el futur immediat.

Alhora, ha avançat que no acudirà al ple d'aquest dilluns, en què es votarà la retirada de la modificació del PTE. Tot i això, la seva absència no alterarà els resultats de les votacions, ja que, com a conseller no electe (la seva presència a l'equip de Govern obeïa a la designació directa del president) no té dret a vot.