AMPL.- La llei dels autònoms de Bauzá recull que les administracions hauran de pagar als proveïdors en 25 dies


Actualizado 5/7/2011 15:56:52 CET

PALMA DE MALLORCA, 5 Jul. (EUROPA PRESS) -

La llei sobre els autònoms i els petits i mitjans empresaris que el Govern pretén aprovar en un màxim de 20 dies preveu l'obligatorietat que l'administració pagui als proveïdors en un termini màxim de 25 dies, i no de 60 com estipula la normativa actual, i, a més, recull l'eliminació de les taxes municipals a l'hora d'obrir un negoci.

Així ho ha revelat en declaracions als periodistes el president d'APTA-Autònoms de les Balears, Jaume Sitjar, qui, tot i això, ha assenyalat que si actualment el termini per pagar és de 60 dies i no es compleix, "val més que ho deixin com està i que paguin". Si existeix un compromís és perquè aquest es compleixi, ha remarcat.

Sitjar ha assenyalat també que altres dels aspectes més importants que recull la normativa és la simplificació administrativa i el foment de l'ocupació dels autònoms.

Per la seva banda, el president d'aquest col·lectiu que puja a 84.000 persones a Balears ha traslladat a Bauzá algunes de les seves inquietuds, que passen per consolidar aquesta xifra d'emprenedors, i obtenir "incentius" que els ajudin a aconseguir aquest objectiu.

Aquests al·licients no han de ser únicament subvencions -tot i que "serien benvingudes"- a causa de a les dificultats econòmiques que hi ha actualment, sinó que més aviat Sitjar s'ha referit a "facilitats per consolidar la xifra d'autònoms i, si pot ser, a incrementar-la".

LLIUREN A BAUZÁ UNA LLEI SOBRE EMPRENEDORS APROVADA A MADRID

En aquesta línia ha revelat que durant la reunió també ha fet lliurament a Bauzá i al vicepresident Econòmic, de Promoció Empresarial i Ocupació, Josep Ignasi Aguiló, d'una llei aprovada a Madrid fa al voltant d'un any, una iniciativa que també té com final el suport als emprenedors.

Sobre el tema del deute, ha assenyalat que han parlat però "per sobre" ja que és una matèria que, malgrat que els "afecta molt", ja no es troba tan "de moda". En qualsevol cas, ha lamentat que les administracions públiques "endarrereixin tant" el pagament.

Sitjar ha incidit que cal potenciar aquest sector a les illes ja que Balears és "una societat molt emprenedora" en què un de cada cinc treballadors és autònom. A més, del creixement experimentat a nivell nacional entre els mesos de gener i juny, el 86 % va correspondre a l'arxipèlag balear.

Alhora, ha apuntat que Bauzá li ha demanat "suggeriments" per a aquest projecte de llei, de manera que se les comunicaran durant els pròxims dies.

Precisament, aquest dimarts s'ha pogut saber que el Govern de José Ramón Bauzá preveu aprovar en un màxim de 20 dies la nova llei sobre els emprenedors i petits i mitjans empresaris, de manera que aquesta serà la primera normativa de la nova legislatura.

Així ho han revelat després de mantenir una reunió amb ell la presidenta de Pimem Autònoms de Mallorca, Emilia Pascual, i el president de PIME Mallorca, Rafael Rubio, els qui han assenyalat que aquesta normativa serà semblant a la qual es va desenvolupar al País Basc, si bé Balears té el "handicap" de no tenir un règim fiscal especial.