Consell.- El Govern destina al voltant de 32.000 euros a la restauració d'un canó de La Mola


Actualizado 22/10/2010 20:20:38 CET

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Govern ha aprovat destinar al voltant de 31,92 milions d'euros al Consorci del Museu Militar de Menorca i Patrimoni Històric-Militar del Puerto de Maó i Cala Sant Esteve perquè portin a terme la restauració d'un canó Vickers en La Mola, així com la continuació de les visites nocturnes al castell de Sant Felip i l'edició de dues publicacions divulgatives de les dues fortificacions.

La portaveu del Govern, Joana Barceló, ha explicat després que el Consorci és l'encarregat de gestionar la fortalesa de La Mola i el castell i, per tant, l'única entitat que pot organitzar activitats de difusió de la seva història, com les visites guiades. A més, s'encarrega de la restauració del patrimoni històric, cultural i artístic de les dues fortificacions menorquines.

El Consorci va néixer a l'any 1998 mitjançant un conveni de col·laboració entre el Ministeri de Defensa, el Govern, el Consell de Menorca i els ajuntaments de Maó i Es Castell, amb l'objectiu d'administrar, gestionar i promoure el desenvolupament i la difusió d'activitats que estenguin al coneixement i promoció de la història i cultura, especialment la militar.

D'altra banda, Barceló ha assenyalat que la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració signarà convenis d'aproximadament tres milions d'euros per al funcionament de noves places concertades per a persones amb discapacitat.

Per la seva banda, el departament de Salut a la reunió d'aquest divendres ha proposat la firma d'un acord amb diverses associacions, com la dels pares de nens amb càncer o la de malalts oncològics, per un total de 67.000 euros.