SANTANDER, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -
La Conselleria de Cultura, Turisme i Esport del Govern de Cantàbria va a portar a terme una Reunió Turística i Gastronòmica Cantàbria-Balears, que es farà a Palma del 26 al 29 d'abril. Les jornades tindran la seva devolució de visita a Santander, del 10 al 13 de maig.
Així, quatre cuiners de la regió, Roberto Sánchez, de l'IES Peñacastillo; Francisco Jerez, de l'Escola Les Carolines; Joseba Guijarro i Nacho Basurto, participaran la setmana que ve en aquestes jornades. Els professionals efectuaran demostracions i jornades tècniques a l'Escola d'Hostaleria de Palma, dirigides a alumnes, professors, cuiners i empresaris del sector a l'illa.
A més, prepararan un dinar de cuina regional, que estarà precedit d'una presentació dels principals atractius turístics de Cantàbria. A l'acte s'ha invitat a agents de viatge, periodistes i professionals del sector.
El conseller de Cultura, Turisme i Esport, Francisco Javier López Marcano, s'ha reunit avui amb els quatre cuiners càntabres que van a prendre part a l'esdeveniment turístic-gastronòmic.
La delegació càntabra estarà encapçalada per Antonio Sainz-Pardo, director general de la Societat Regional de Turisme; Andrés Alonso, cap de Recursos Turístics, i Emèrit Astuy, president de l'Associació Empresarial d'Hostaleria. També es portarà a terme una presentació de productes gastronòmics càntabres, amb la col·laboració de l'Oficina de Qualitat Alimentària i de diverses empreses, com Sobaos Serafina i Delicatessen L'Ermita.
Una delegació balear efectuarà el mateix programa a Santander, del 10 al 13 de maig, utilitzant les instal·lacions de les escoles de l'IES Peñacastillo i de Les Carolines. Les dues institucions col·laboren en el projecte.
L'objectiu que es persegueix amb aquestes iniciatives és promocionar la gastronomia de les dues comunitats i els seus productes agroalimentaris, millorar el coneixement mutu, i incrementar el flux turístic entre Cantàbria i Balears.