PALMA DE MALLORCA 9 Sep. (EUROPA PRESS) -
La Conselleria de Turisme del Govern es va incorporar avui, en qualitat de soci de col·laboració, a l'Associació Espanyola de Ciutats del Vi (ACEVIN), en una actuació emmarcada al projecte d'enoturisme, i principal objectiu del qual resideix a formar part de la marca 'Rutes del Vi d'Espanya', que atorga l'esmentada associació en col·laboració amb la Secretaria General de Turisme a través de la certificació de les rutes 'D.O de Mallorca'.
A través d'un comunicat, el departament dirigit pel conseller Miquel Nadal ha remarcat que aquest projecte consisteix a la creació d'un "nou producte turístic especialitzat, cultural i gastronòmic", basat en el desenvolupament local i territorial, la cooperació públic-privada i la sostenibilitat turística.
En aquest sentit, la nota va incidir que el producte 'Rutes del Vi de les Illes Balears' consisteix a la integració sota un mateix concepte temàtic, dels recursos i serveis turístics d'interès, existents i potencials, de les diferents zones vinícoles de l'arxipèlag, amb la finalitat de desenvolupar un producte turístic singular creat a partir de la qualitat i identitat del destí. Tot i això, també es pretén facilitar la comercialització conjunta de cadascuna de les zones implicades i garantir el nivell de satisfacció de la demanda, impulsant, així, el desenvolupament econòmic-social integral de les mateixes.
D'altra banda, la Conselleria està treballant en el desenvolupament de la 'Ruta de Cellers' per l'illa de Mallorca amb l'objectiu de "donar a conèixer aquests espais com a part del nostre patrimoni cultural on es pot gaudir de la bona cuina tradicional mallorquina". Així, aquesta ruta estarà disponible en el web www.balearsculturaltour.es, especialitzada en turisme cultural balear, i en què es podrà consultar l'itinerari, els diferents cellers que integren la ruta, les dades d'interès de cadascuna d'elles, així com la seva història, receptes, i la seva relació amb el vi, com antigues cellers que eren.