Don Pedro.-El PP registra les peticions de compareixença d'Álvarez i Espinosa per explicar la seva gestió en el sinistre


Actualizado 19/5/2008 21:08:30 CET

MADRID, 19 de maig (EUROPA PRESS)

El Grup Parlamentari Popular ja ha registrat a la mesa del Congrés dels Diputats per sol·licitar la compareixença de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i de la de Medi Ambient, Mig Rural i Marí, Elena Espinosa, perquè informin de la gestió de l'accident del 'Don Pedro' a la costa d'Eivissa i la posició sobre el seu reflotament.

El PP ja ha enviat al Registre Central de la Cambra Baixa les peticions de compareixença, i la Taula central remetrà a les respectives comissions la sol·licitud, perquè aquestes posin data i hora en cas d'acceptar-les.

Les iniciatives, que han estat impulsades pel diputat del PP per les Balears, Enrique Fajarnés, pretenen obtenir informació de la ministra de Medi Ambient i Mig Rural i Marí sobre les conclusions o estudis que s'han recollit sobre la possibilitat de reflotar el vaixell.

Precisament el reflotament ha estat una exigència que han reclamat tant el PP com diversos grups ecologistes des de l'enfonsament del vaixell i el seu posterior abocament de carburant.

Mentrestant, la compareixença d'Álvarez té com finalitat que la titular del Ministeri ofereixi explicacions sobre la gestió del seu departament sobre l'abocament, ja que com va explicar Fajarnés a Europa Press la ministra encara no ha donat explicacions de les causes de l'accident i de l'estratègia dels treballs de recollida de fuel en aigües de la costa eivissenca.