Els balears consumeixen menys d'un litre de llet pasteuritzada per persona a l'any

Actualizado: viernes, 17 diciembre 2010 15:38

PALMA DE MALLORCA, 17 Dic. (EUROPA PRESS) -

Els ciutadans de Balears consumeixen una mitjana de menys d'un litre de llet pasteuritzada per persona a l'any, mentre que la mitjana estatal se situa en uns dos litres, segons ha informat el director general d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Antoni Perelló.

Perelló ha ofert aquestes dades a la presentació d'una campanya de promoció de la llet pasteuritzada balear, que es portarà a terme fins que finalitzi l'any en diferents municipis de Mallorca amb l'objectiu de "donar suport al sector lacti de la comunitat, el qual passa per "moments de dificultat", ha puntualitzat.

El director general ha explicat que la idea és que s'ofereixi aquest producte a degustar en les grans superfícies i comerços que es vulguin acollir a la campanya perquè els consumidors coneguin de primera mà els avantatges de la llet pasteuritzada fresca, que és aquella que no ha patit un procés d'ebullició que alteri la seva composició i qualitats.

La representant de l'explotació lletera Coinga Àngels Carreres ha assenyalat que la dificultat que té aquest producte per guanyar quota de mercat és que encara és un tipus de llet bastant desconeguda pel consumidor. Tot i això, ha indicat que és "una llet molt més sana, molt més fresca i que es caracteritza per tenir una pasteurització molt més baixa que un altre tipus de llet", si bé té l'inconvenient de tenir "una durada més curta de caducitat".

És per aquesta raó que Tomeu Adrover, de la central lletera Prilac, ha valorat aquest tipus de campanyes perquè considera que poden ajudar a comercialitzar el seu producte arribant al consumidor de manera directa en els comerços.

Per la seva banda, el representant de Agama Joan Rosselló ha explicat que el sector de la llet pasteuritzada és "molt estacional" i està enfocat sobretot als mesos d'estiu. Alhora, ha afegit que el seu principal consumidor són els ciutadans anglesos i alemanys, ja que els clients locals "ho consumin relativament poc".

Rosselló ha precisat que un altre dels inconvenients que té aquest producte, especialment en època de crisis, és que és "car", diferència de preu respecte a un altre tipus de llet d'una primera marca pot oscil·lar al voltant d'un 30%.

A Balears hi ha unes 200 explotacions lleteres entre Menorca i Mallorca, producció de les quals, si no passa a la transformació en formatge, es ven dins del mercat balear, ha afirmat el director general, el qual ha agregat que, tot i les dificultats econòmiques, aquest any no s'ha tancat cap explotació en la comunitat.