Els escolars mallorquins consumiran peix fresc recol·lectat per les confraries de Mallorca

Europa Press Islas Baleares
Actualizado: jueves, 25 febrero 2010 16:50

PALMA DE MALLORCA 25 Feb. (EUROPA PRESS) -

Els escolars mallorquins consumiran peix fresc recol·lectat per les confraries de Mallorca, gràcies a un projecte impulsat per la Conselleria d'Agricultura i Pesca i que té la col·laboració d'Amadip.esment i OPMallorcamar, que han realitzat una experiència pilot durant les últimes setmanes.

Concretament, Amadip.esment s'ha encarregat de la manipulació del producte que se subministrarà a les empreses de càtering que treballen amb les escoles i OPMallorcamar ha facilitat el peix fresc així com el transport fins a les instal·lacions educatives, segons ha informat avui el Govern en un comunicat.

Aquesta experiència pilot s'ha portat a terme al CP Pràctiques de Palma durant les últimes setmanes amb la finalitat que els pescadors de les Balears puguin comercialitzar els seus productes. En els pròxims dies, les empreses de càtering, així com els representats de les organitzacions implicades, es reuniran per posar en marxa a gran escala aquesta experiència pilot.

L'equip humà i tecnològic d'Amadip.esment s'encarregarà de la transformació del peix fresc en un assortiment de productes per a les escoles, que van des del caldo o les hamburgueses, fins a croquetes o salsitxes fetes amb peix fresc.

La consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer, destaca "la importància que tindrà per als nens a nivell nutritiu el consum de peix fresc" i valora el fet que els pescadors trobin noves formes per comercialitzar els seus productes, especialment el de preus més baixos i de difícil comercialització.

La introducció d'aquests peixos a les escoles permetrà que espècies com el gerret, el lluç, el sorell, el maire o la morralla tinguin una millor sortida i també la possibilitat que les noves generacions coneguin "les grans qualitats nutritives d'uns peixos que, històricament, han format part de la cultura gastronòmica" de Mallorca.

El consum de productes locals, concretament de productes frescos, a més de les propietats nutritives que tenen, contribueix a reduir les despeses i la contaminació fruit del transport i de l'embalatge. A més, el consum local racionalitza els costos i beneficia directament l'economia local, al mateix temps que sosté un teixit social i empresarial en el món pesquer.

Contenido patrocinado