Els forns de les Balears registren un descens en les seves vendes del 30% que ha provocat el tancament de 50 establiment

Actualizado: lunes, 15 junio 2009 18:34

PALMA DE MALLORCA, 15 Jun. (EUROPA PRESS) -

Els forns i pastisseries de l'arxipèlag registren un 30% menys de vendes a causa de tant a l'actual crisi econòmica com la pèrdua de clients que pateixen a conseqüència de les ofertes realitzades per altres establiments que també venen pa com els supermercats o les gasolineres. Aquest fet ha provocat que hagin tancat 50 establiments durant l'últim any, dels 300 que hi ha a Mallorca.

Durant la presentació de la campanya de promoció dels productes de forn i pastisseria, el president de l'Associació de Forners i Pastissers, Miquel Sbert, ha remarcat que els forns tradicionals "no poden competir" amb els preus de pa oferts pels grans hipermercats, ni amb l'horari de les gasolineres tot i que, segons ha assenyalat, sí amb "la qualitat del servei i del producte".

Així, ha indicat que un dels problemes dels forns és que no tenen una clientela jove ja que les persones menors de 25 anys acudeixen a comprar pa a aquests altres comerços. Alhora, ha destacat un altre problema de la professió com és que gairebé no existeix relleu generacional.

D'altra banda, ha manifestat que el descens en les vendes és molt més acusat en les pastisseries que en els forns. En aquestes últimes, segons va mantenir, s'elaboren "més peces de pa però més petites", és a dir, "es venen més peces però menys quilos", ha afegit.

Per tot això, va reclamar ajudes ja que els forns que únicament es dediquen a vendre pa "ho tenen molt difícil per subsistir". Així, es va mostrar satisfet per la campanya presentada avui ja que "totes són bones per a qualsevol sector".