Els restauradors consideren "brillant" la primera Mostra de Cuina traslladada als establiments

Actualizado: miércoles, 6 mayo 2009 14:34

En els 18 dies que va durar el certamen es van servir gairebé 42.500 plats


PALMA DE MALLORCA, 6 May. (EUROPA PRESS) -

L'Associació de Restauració (CAEB) ha considerat "brillant" la celebració de la XXV 'Mostra de Cuina de Mallorca', que va concloure diumenge passat, 3 de maig, després de 18 dies d'activitat en els quals es van servir un total de 42.462 plats en els 43 establiments participants en aquesta primera edició del certamen traslladada als propis locals participants, en lloc de a un espai firal.

Per a la patronal organitzadora de l'esdeveniment, el resultat ha estat "tan positiu" que ja es treballa en la pròxima convocatòria del mateix, que s'avançarà un mes, ja que es desenvoluparà el març del 2010, seguint el mateix format que la d'aquest any, després de comprovar l'associació que ha registrat una assistència "multitudinària" i, en paraules del seu president, Antoni Mas, ha ofert una "alta qualitat" en les degustacions.

Segons va exposar Restauració, en un comunicat difós avui, el nou format permet que el ciutadà "pugui descobrir nous restaurants" a l'illa, ja que, també per primera vegada, la 'Mostra de Cuina' va sortir de Palma, per passar a celebrar-se pels diferents municipis, segons una divisió de l'illa en tres grans zones, a les quals se'ls van assignar períodes per oferir les especialitats pròpies d'aquest certamen gastronòmic.

Concretament, a la primera s'engloben els municipis d'Andratx, Banyalbufar, Calvià, Palma, Sóller i Esporles, i va tenir activitat del 15 al 19 d'abril; en la segona, van entrar Alcúdia, Marratxí, Inca, Sineu, Binissalem, Pollença i Sencelles, i va funcionar del 22 al 26 d'abril; i, en la tercera, van participar Algaida, Ses Salines, Manacor, Felanitx, Llucmajor i Montuïri entre els dies 29 d'abril a 3 de maig.

El nou model itinerant de la fira estableix que els restaurants han d'oferir dos menús per un preu establert amb anterioritat, i al qual només es pot accedir, amb reserva prèvia, entre les 13.00 hores i les 16.30 hores, així com de 20.00 hores a 00.00 hores. Un dels menús costa un màxim de 12 euros i constarà de dos plats més postres i beguda, mentre que l'altre és de lliure configuració i a un preu fixat pel restaurant, entre els 25 euros i els 40 euros.

Els avantatges d'aquesta nova fórmula per als clients són que ara poden conèixer 'in situ' els establiments de restauració participants, així com el seu ambient i la seva gastronomia, sense oblidar el servei que sigui genuí a cadascun d'ells. No troba aglomeracions o cues, gràcies a la reserva prèvia. I, a més, no paga una entrada per accedir a un recinte.