Fiol reafirma davant del TSJIB que la contractació de Calatrava va estar legal i es declara "completament innocent"


Francesc Fiol
PARLAMENT
Actualizado 30/5/2011 16:36:52 CET

PALMA DE MALLORCA, 30 May. (EUROPA PRESS) -

L'ex conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol (PP), ha reafirmat en qualitat d'imputat davant del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) que l'expedient de contractació de l'arquitecte Santiago Calatrava per a l'avantprojecte de construcció d'un palau de l'òpera a Palma, per 1,2 milions d'euros de les arques del Govern, es va portar a terme de manera correcta i legal, negant per tant que es produís cap irregularitat amb vista a donar un tracte de favor a Calatrava.

Durant aproximadament hora i mitja, l'ex conseller ha prestat declaració a petició pròpia davant del magistrat de la Sala Civil i Penal del TSJIB, Francisco Javier Muñoz, davant de qui ha explicat amb detall com es va gestionar l'expedient administratiu i ha defensat la forma com es va efectuar a través de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (Ibisec), presidit llavors per Fiol.

A la seva sortida de la màxima instància judicial de les illes, el diputat 'popular', acompanyat pel seu advocat Bartomeu Vidal, ha incidit que és "completament innocent", tal com ja va posar de manifest en la seva anterior compareixença davant de l'instructor del cas Palma Arena, José Castro, en què ha subratllat que la forma com es va portar a terme el procediment per contractar a l'arquitecte, també imputat en aquesta causa, estava "perfectament prevista" en les Lleis processals.

De fet, va aprofundir en aquella declaració, va comptar amb l'informe favorable de dos arquitectes de l'Executiu balear, i el de "la mateixa advocacia de la Comunitat Autònoma que està personada com a acusació particular en aquest procés". Alhora, l'encausat va posar èmfasi que l'actual Govern no ha revocat l'expedient, que va comparar amb la contractació de l'artista Miquel Barceló en la Seu de Mallorca o de Rafael Nadal per a promocionar les illes, "i que tot i això no van comptar amb informes tècnics ni concursos". "Va estar perfectament reglat", va incidir llavors en aquest sentit.

L'encausat ha tornat així a declarar en el marc de la peça número tres de la causa, que preveu en les pròximes setmanes ser tornada al Jutjat d'Instrucció número 3, una vegada es constitueixi la nova composició del Parlament i Fiol deixi de ser diputat. La seva capacitat va provocar que el TSJIB es declarés competent per continuar instruint aquest serrell del cas.

La seva compareixença ha tingut lloc després de la deposició del lletrat de la Comunitat Autònoma José Fernández Ventura, qui ha comparegut en qualitat de testimoni.

(HAURÀ AMPLIACIÓ)