Formentera acull la tercera edició de la 'Mostra Gastronòmica de cuina' els pròxims 17 i 18 d'abril

Actualizado: martes, 13 abril 2010 17:32

FORMENTERA, 13 d'abril (EUROPA PRESS)

La tercera Mostra Gastronòmica de cuina de Formentera i productes de la terra i vins de les Balears tindrà lloc els pròxims dies 17 i 18 d'abril, tal com avui va anunciar el conseller de Turisme i Mobilitat del Consell de Formentera, Josep Mayans, que ha assenyalat que l'esdeveniment tindrà un pressupost de 15.000 euros.

El certamen té com a objectiu acostar a residents i visitants les delícies gastronòmiques dels restauradors locals i fomentar la cultura popular de Formentera.

Entre les novetats de l'actual edició es troba una carrera de cambrers, que consistirà a portar corrent les safates plenes de begudes; així com un concurs d'obrir ampolles en un temps rècord i sense trencar el tap.

Un total de vuit restaurants oferiran una degustació amb el millor de la gastronomia tradicional, amb aliments de la dieta mediterrània com el peix sec, mel, sal natural o pasta fresca amb farina autòctona.

Aquestes jornades tenen com finalitat divulgar les excel·lències de la cuina de la Menor de les Pitiüses i es podran degustar set degustacions al migdia i set més diferents a la nit.

Alhora, es podrà fer un tast de vins de nou cellers de les Balears, disposats a oferir el millor de les seves vinyes i avantguardes.

Durant la degustació de productes, haurà una Mostra de productes de Formentera oberta al públic durant l'horari de la mostra gastronòmica i per amenitzar la mostra, haurà actuacions musicals a càrrec de Cocarrois Band, Chimichurri i Dj resident Gioele.