El Govern i el Consell de Menorca destinen 300.000 euros per a la reforma de l'Església de Santa Eulàlia d'Alaior


Actualizado 19/5/2008 21:44:28 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

El Govern i el Consell de Menorca destinaran un total de 300.000 euros per poder portar a terme l'última fase de les obres de reforma de l'Església de Santa Eulàlia d'Alaior.

Així, el conseller de presidència, Albert Moragues, el bisbe de Menorca, Joan Piris, i la presidenta del Consell Insular de Menorca, Joana Barceló, van visitar avui l'Església de Santa Eulàlia d'Alaior.

Així, Moragues va expressar al bisbe la voluntat del Govern d'incrementar l'aportació que havien destinat al Bisbat de Menorca per pagar l'última fase de les obres de reforma de l'Església de Santa Eulàlia, de manera que el Govern destinarà 200.000 euros més a n'aquest projecte i el Consell n'aportarà 100.000 euros més.

D'altra banda, el conseller també es va comprometre a estudiar l'ampliació del conveni amb el Bisbat de Menorca, signat durant la legislatura anterior. Aquesta ampliació inclourà els projectes que no hagi atès la línia de subvencions de millora del patrimoni arquitectònic de la comunitat autònoma: la rehabilitació estructural i funcional de l'Església de Sant Francesc de Ciutadella, el canvi de les cobertes de l'Església de Sant Francesc de Maó, la restauració de la portada principal de la Catedral de Menorca a Ciutadella i la rehabilitació de les cobertes del conjunt parroquial de l'Església de la Mare de Déu del Roser as Castell

El conveni signat amb el Bisbat de Menorca preveia cinc actuacions de restauració: l'Església de Santa Eulàlia i l'edifici de Cas Corbu d'Alaior, les cases de colònies de Sant Antoni de s'Aranjassa a Ferreries, el santuari de la Verge María del Toro a n'Es Mercadal i la coberta de la vicaria de la parròquia de Santa Maria a Maó.

Tot i això, com que la rehabilitació de l'edifici de Cas Corbu d'Alaior no es podia iniciar per carència de llicència urbanística, el Bisbat de Menorca va sol·licitar que la quantitat prevista per la subvenció atorgada per a la restauració esmentada es destinés íntegrament a completar les obres de restauració de l'Església de Santa Eulàlia d'Alaior. Així, el pressupost previst era de 728.729,25 euros i la subvenció prevista pel Govern de 491.763,39 euros.