Incendis.- Protecció Civil alerta per risc elevat a la meitat nord de la Península i a Balears


Actualizado 18/8/2009 20:25:33 CET

Informen que el nord de Mallorca presenta un risc "molt elevat" d'incendis forestals

MADRID, 18 Ago. (EUROPA PRESS) -

Protecció Civil va alertar avui que demà el risc meteorològic d'incendis forestals serà elevat, especialment en la meitat nord peninsular i a Balears. En concret, les províncies amb més risc són Lleó, Zamora, la confluència d'aquestes amb Ourense i Lugo, Sòria, Segòvia i Salamanca.

Alhora, també estan en alerta el nord de Palència i zona central de Burgos, el nord-oest de Càceres, Guadalajara, Conca, Albacete, Navarra, La Rioja, Vitòria, el sud de Terol, oest d'Osca i nord de Saragossa, oest de Castelló i València, Barcelona i Girona. A més, informen que el nord de Mallorca presenta un risc "molt elevat".

Actualment la Unitat Militar d'Emergències (UME), del Ministeri de Defensa, té desplegats 120 militars del Batalló V (Lleó), col·laborant en les tasques d'extinció de l'incendi forestal de nivell dos en Boca de Huérgano (Lleó), amb 12 autobombes i quatre nodrisses, juntament amb la resta de vehicles de comandament i suport fins a un total de 43 vehicles.

Per la seva banda, el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí a les 12.30 hores del dia d'avui també es trobava actuant a l'incendi de Boca de Huérgano (Lleó) amb dos avions amfibi, dos Brigades de Reforç d'Incendis Forestals (BRIF-A), amb dos helicòpters dotats amb helibalde, un helicòpter bombarder i una unitat mòbil de meteorologia.

A més, està intentant controlar l'incendi de Pobla de Lillo (Lleó) amb un helicòpter bombarder i el de Laza (Ourense), que fins i tot continua actiu, fins on han traslladat una BRIF-A i dos helicòpters dotats amb helibalde. Altres equips del Ministeri es troben en els focs, ja controlats, de Figueruela de Dalt (Zamora) i Vilardevos (Ourense).