L'equip de Govern de l'Ajuntament de Palma negociarà a partir de dijous el pacte d'estabilitat proposat per UM


Actualizado 20/10/2010 18:58:23 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'equip de govern dirigit per l'alcaldessa Aina Calvo ha manifestat estar diposat a negociar a partir d'aquest dijous la proposta de pacte d'estabilitat del Grup Municipal de UM, per a la qual cosa mantindran una primera reunió en la qual la formació regionalista exposarà tots els detalls de la proposició.

En declaracions als periodistes, el portaveu del govern municipal, José Hila, ha considerat "positiva" la proposta dels 'uemites' de negociar els pressupostos per a 2011, així com la construcció de l'entrada i sortida a l'autopista a Son Bordoy (Palma) i la compra d'autobusos urbans.

Alhora, Fila ha insistit que estan "oberts" a arribar a un acord sobre temes importants per a la ciutat i els palmesans tant amb UM, com amb el Grup Municipal Popular.

Respecte al pacte d'estabilitat de la formació regionalista, el portaveu municipal popular, Julio Martínez, ha assegurat que el seu partit també ha ofert a l'equip de govern de Calvo un acord per a la continuïtat el mes de febrer passat i, tot i això, "ho han rebutjat".

D'altra banda, Martínez ha considerat que una pròrroga dels comptes municipals seria "molt dolent" per als ciutadans. A més, ha precisat una nova condició per donar suport a aquests pressupostos i és que s'aprovin els comptes tant de la Comunitat Autònoma com del Consell Insular de Mallorca.

El representant del PP ha afirmat que cal "dialogar" per aconseguir un acord en matèria pressupostària, ja que el govern municipal es troba en minoria. En aquest sentit, ha confirmat que ja van mantenir dues reunions amb el consistori sobre aquesta qüestió i que ara mateix es troben a l'espera que l'equip municipal els doni la informació que van sol·licitar a l'últim partit.