Mesquida diu que les costes i els arxipèlags necessiten una remodelació per recuperar el "protagonisme d'antany"


Joan Mesquida
EUROPA PRESS
Actualizado 30/5/2011 20:13:05 CET

MADRID, 30 Maig. (EUROPA PRESS)

El litoral mediterrani i els arxipèlags espanyols són destinacions turístiques que actualment "exigeixen" una atenció "singular" que els permeti recuperar el "protagonisme d'antany", segons ha indicat el secretari general de Turisme i Comerç Interior, Joan Mesquida.

En una notícia signada per Mesquida i publicada en 'El Mundo', el secretari general ressalta la rellevància "tradicional" d'aquests destins costaners en el referent a la recepció de turistes estrangers, ja que acullen al 84% de les visites que arriben a Espanya a la recerca de 'sol i platja'.

A més, la costa mediterrània i les illes reben el 85% de les pernoctacions dels visitants, sent a més el destí del 50% dels residents espanyols i albergant el 75% de les places turístiques reglades al país.

Per tot això, la "transcendència" dels destins especialitzats en el turisme de 'sol i platja' és una "realitat incontestable", segons Mesquida, tenint en compte de la seva aportació al conjunt de l'economia espanyola.

Aquesta rellevància explica l'impuls de la Secretaria General de Turisme i Comerç Interior a una política enfocada a "reforçar" aquests destins, intentant afrontar els "reptes" als quals s'enfronten les esmentades regions després de "dècades de presència i persistència competitiva en els mercats", assenyala.

Així, amb l'objectiu que segueixin sent "motors del turisme espanyol", s'ha llançat el Pla Turisme Nacional Segle XXI, el qual mostra una "enorme sensibilitat" amb els destins més degans, que seran competitius en la mesura que "siguin sostenibles".

Per tal fi, Mesquida ha ressaltat la necessitat d'"interioritzar" les exigències del canvi climàtic, així com afrontar la rehabilitació i valorització integral dels espais turístics, reduir la càrrega ecològica, a més d'afavorir la formació i desenvolupament del talent.