El PP censura que el turisme "no és una prioritat" per a l'Ajuntament de Palma


Actualizado 20/10/2010 21:51:07 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Grup Municipal Popular, Julio Martínez, ha criticat que el turisme no hagi estat una prioritat durant tota la legislatura per a l'equip de govern de l'Ajuntament de Palma dirigit per Aina Calvo i ha manifestat que el consistori no ha sabut actuar ni potenciar aquesta matèria durant la crisi econòmica.

Al ple extraordinari sobre turisme de l'Ajuntament de Palma, Martínez ha assegurat que l'alcaldessa "no ha contestat cap" de les preguntes plantejades sobre el tema.

El primer argument que ha exposat el portaveu popular per sostenir que el turisme no és una prioritat per a Cort, ha estat que durant els tres anys de legislatura no han "reforçat" el pressupost per a aquesta matèria. Per a això, ha comparat la partida per a turisme aprovada el 2010 de 1.560.000 euros, només un 22 % més gran, que el pressupost el 2007 que era de 1.270.000 euros.

En segon lloc, Martínez ha afirmat que la relació entre el sector turístic i l'Ajuntament és "inexistent". Alhora, ha evidenciat que Cort ha deixat que les relacions amb els representants del sector es deterioressin.

També el portaveu municipal del PP li ha preguntat a Calvo si realment s'havia complert amb l'únic eix del Pacte de Governabilitat que comprenia crear un "turisme de qualitat i no estacional".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Palma, Aina Calvo, ha destacat que Cort ha portat a terme actuacions com la creació d'un espai públic "més accessible", la "millora" del transport públic, "més zones verdes" i "major protecció del patrimoni". Així, ha assenyalat, s'ha millorat el benestar dels ciutadans i dels turistes perquè considera que uns i altres demanen el mateix, "bons béns i serveis públics".

En aquesta línia, la regidora ha apuntat que Palma és "una ciutat segura, amb una ubicació privilegiada, ben comunicada i amb un extraordinari potencial com destí turístic". També ha destacat el recent lliurament del premi a Palma com la segona millor ciutat d'Europa per al turisme de família i la cinquena en el món, de mans de Tripadvisor.

Calvo ha remarcat que, a més, s'han realitzat accions per enriquir l'oferta turística de la ciutat com la millora de l'il·luminat públic, l'ampliació del carril bici, la creació d'una línia d'autobús de l'aeroport amb la Platja de Palma o la consecució d'una programació cultural de qualitat i d'atractiu internacional, entre d'altres coses.

Alhora, l'alcaldessa ha postil·lat com una de les prioritats del seu equip de govern la de fer front al problema del "botelló" al passeig Marítim. Per aquesta raó, ha considerat que és un "repte de futur" la conciliació dels drets dels residents al descans i la necessitat "peremptòria" de dinamitzar l'espai públic.

"EL TURISME NO ÉS UNA PRIORITAT PER AL PP"

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Joana María Borrás, ha criticat que a l'últim any, el PP només hi hagi dedicat al turisme 12 de les 510 proposicions i preguntes que ha presentat en els plens de l'Ajuntament. Per aquesta raó, ha afirmat que això demostra que per al grup popular el turisme no és una prioritat.

A més, Borrás ha subratllat que ara mateix estan negociant amb la Cambra de Comerç la creació d'un consorci públic-privat que permetria portar a terme una millor promoció turístic i també fer altres coses que reportarien ingressos a l'Ajuntament com és la venda de marxandatge i la publicitat. Així doncs, ha assenyalat que, segons els càlculs que maneja, en el primer any de funcionament se superaria el pressupost actual per a turisme d'una mica més d'un milió i mig d'euros.

La regidora ha manifestat "confiar plenament" que el sector privat recolzi aquesta iniciativa, ja que le consta que hi ha empreses privades interessades que es posi en marxa aquest organisme. També ha aclarit que de crear-se aquest consorci, el Imtur desapareixeria i s'integraria dins d'aquest organisme.