Representants de centres educatius participen en les jornades sobre gestió de qualitat promogudes pel Govern


Actualizado 19/5/2008 20:53:59 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

Representants de més d'un centenar de centres de primària i de secundària de Balears van assistir avui a les jornades sobre 'Gestió de Qualitat en els centres educatius', que la Conselleria d'Educació i Cultura ha organitzat amb l'objectiu de donar a conèixer els beneficis i avantatges que suposa la implantació d'aquests plans per millorar el servei educatiu i els resultats acadèmics de l'alumnat.

Així, la consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, va inaugurar avui aquesta jornada, que ha tingut lloc a la sala d'actes de l'Hospital Son Llàtzer i que ha estat seguida per videoconferència a Menorca, Eivissa i Formentera. L'acte també va comptar amb l'assistència del director general de Planificació i Centres, Miquel Martorell; i el director general de Qualitat en els Serveis de la Conselleria de Presidència, Fernando Monar.

En la seva intervenció, Galmés va advocar per la implantació d'aquests sistemes de gestió de qualitat en l'àmbit acadèmic com a mètode que ha de servir per "introduir mesures correctores adequades, a tots els nivells, que permetin invertir la tendència actual del sistema educatiu balear i avançar en últim terme en la millora dels resultats de l'alumnat".

Durant la jornada, els participants van conèixer les experiències amb èxit d'alguns dels centres educatius que ja han incorporat aquest sistema de gestió, en els quals conceptes com lideratge, organització eficient i avaluació "queden ser claus per a la millora general del món educatiu".

Així, 22 centres educatius públics de Balears, dos de primària i 20 de secundària, s'han adherit fins ara al projecte d'implantació d'un sistema de gestió de qualitat en els centres docents que promou la Conselleria d'Educació i Cultura des del curs 2001-2002 per aconseguir una millora en la qualitat de l'ensenyament.

Així, d'aquests 22 centres, deu ja han aconseguit un reconeixement extern mitjançant la concessió de la Certificació de la Norma UNE- ISO 9001:2000, de Sistemes de Gestió de Qualitat, atorgada per l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (Aenor).

D'altra banda, en el decurs de la jornada van tenir lloc les ponències 'El lideratge dels centres educatius' i 'Per Què un sistema de gestió de qualitat als centres educatius?', a càrrec del consultor independent Josep Salvatella i del director de l'IES Coroso de Ribeira (Galícia), Xosé Antonio Ventoso, respectivament.

Alhora, responsables de diversos centres educatius van explicar les experiències de la seva participació en el projecte de qualitat que impulsa la Conselleria.