Rodríguez nega davant del jutge haver alertat a Hidalgo que anava a ser detingut amb l'esclat del cas Andratx


Actualizado 18/6/2010 21:21:43 CET

PALMA DE MALLORCA, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

El diputat del PP i conseller d'Interior durant la passada legislatura, José María Rodríguez, va negar avui davant del jutge que instrueix el cas Andratx que el 27 de novembre del 2006, dia que va esclatar aquesta operació de presumpta corrupció urbanística, alertés a l'exalcalde del municipi Eugenio Hidalgo que anava a ser detingut, el que precisament ha acabat succeint aquest mateix matí.

En la seva extensa declaració com a testimoni davant del titular del Jutjat d'Instrucció número 12, Francisco José Pérez, i el fiscal Juan Carrau, i sense la presència d'advocats ja que no hi ha cap imputat en aquesta peça, la número 76, Rodríguez ha reconegut que va parlar amb l'ex primer edil aquell dia tot i que no per a avisar-li] que la Guàrdia Civil anava a arrestar-li.

Durant la compareixença, que es va prolongar per espai de més de tres hores, el magistrat li va exhibir nombroses gravacions telefòniques entre Rodríguez i Hidalgo, pel que va haver de raonar i explicar el seu contingut.

A la seva sortida dels Jutjats de Via Alemanya i davant de la presència de nombrosos mitjans de comunicació, l'ex titular d'Interior va incidir diverses vegades que "no tenia ni idea" que Hidalgo anava a ser detingut i que "anaven a intervenir l'Ajuntament". "Ningú tenia aquesta sensació", va etzibar.

Cap recordar que el desembre d'aquest any, quan va arrencar l'operació Voramar o cas Andratx - la complexitat del qual va provocar l'obertura de més de 70 peces separades-, Rodríguez ja ha reconegut públicament haver realitzat la telefonada, malgrat assegurar que únicament van parlar "que era dilluns" i que ell es trobava en aquell moment al seu despatx.

Tot i això, les investigacions apunten que Rodríguez va parlar amb l'exprimer edil d'Andratx unes dues hores abans del seu arrest per part de la Guàrdia Civil, per alertar-lo mitjançant una telefonada que anava a ser detingut aquest demà al costat de l'exdirector general d'Ordenació del Territori del Govern, Jaume Massot.

Cal recordar que l'ex conseller ja ha explicat llavors als mitjans que aquell matí va rebre dues trucades d'Hidalgo, una a les 07.30 hores i una altra a les 07.40 hores, que va veure quan va encendre el seu telèfon mòbil a l'arribar al despatx, i ha estat a les 08.00 quan se les va tornar i van mantenir una conversa. "Hidalgo no m'ha dit res, no hi ha hagut cap aclariment respecte a la conversa de dissabte passat", en què l'ex primer edil li va comentar que se sentia "perseguit", segons ha assenyalat.

MASSOT I MIR TAMBÉ HAN ACUDIT ALS JUTJATS

D'altra banda, el magistrat també va interrogar avui, tot i que dins de la peça 34 del cas, al l'ex advocat assessor de l'Ajuntament d'Andratx, Ignacio Mir, així com els arquitectes Antoni Castell i Beatriz Ballesteros, mentre que dins d'aquesta mateixa peça Jaume Massot es va acollir al seu dret de no declarar.