Salom diu que el PP estudia presentar una esmena que "arregli el disbarat" de les taxes aèries a Balears


Actualizado 20/10/2010 16:35:01 CET

MADRID, 20 Oct. (EUROPA PRESS) -

La diputada nacional del PP per les Balears, María Salom, ha afirmat aquest dimecres que el seu grup parlamentari al Congrés intenta treballar en la confecció d'una esmena parcial als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2011 per disminuir les taxes aèries a Balears i "arreglar el disbarat" creat per l'Executiu central en aquesta qüestió al pujar-les aproximadament un 10%.

En declaracions als mitjans de comunicació a la cambra baixa, Salom ha comentat que el PP s'ha mostrat contrari als comptes públics del Govern, tenint en compte que segons la seva opinió suposen "els pressupostos de la resignació, de l'atur, el deute i de menys despesa social", pel que s'havia presentat una esmena de totalitat que no ha prosperat a la sessió plenària.

En aquest sentit, la diputada 'popular' ha comentat que a causa que no es pot rebutjar la totalitat dels comptes, el seu partit intentarà ara "solucionar" diversos errors del Govern inclosos en el projecte de llei de Pressupostos Generals, especificant que en aquest punt s'intenta estudiar una esmena sobre les taxes de les Balears.

Salom ha censurat que el Govern hi hagi adoptat reduir únicament les taxes aeroportuàries a les Canàries després de l'acord tancat entre Coalició Canària i PSOE per aprovar els Pressupostos Generals, fet que suposa segons la seva opinió "una discriminació" respecte a Balears.

"És una mala notícia per al turisme i un atac a la principal activitat econòmica de la comunitat", ha exposat la diputada per exhortar al president del Govern, Francesc Antich, que compleixi "el seu deure de defensar els interessos de les illes" i no permetre que es produeixi cap discriminació respecte a altres territoris.

Preguntat sobre el paper del PSOE per intentar revertir aquesta pujada de taxes aèries, Salom ha afirmat que "de moment han estat els socialistes els que han generat aquest problema" tot i que espera que el Govern i Antich treballin davant del Govern espanyol per arreglar-ho.

Finalment i interrogada per la remodelació del Govern, Salom ha considerat que corrobora que el projecte de José Luis Rodríguez Zapatero està "esgotat" i "sense il·lusió", per la qual cosa només aspira a arribar a final de legislatura.