Sol Meliá i Intermon Oxfam promouran conjuntament el consum de productes de comerç just

Actualizado: martes, 16 junio 2009 18:43

MADRID, 16 Juny. (EUROPA PRESS)

La cadena Sol Meliá i l'ONG Intermon Oxfam van signar avui a Barcelona un acord de col·laboració per posar en marxa una sèrie d'iniciatives conjuntes per promoure el consum de productes de comerç just i portar a terme accions humanitàries.

El comerç d'aquest tipus de productes garanteix que s'ha produït en condicions dignes i comprat a un preu just, que cobreix de manera estable les despeses de producció. A més, deixa un marge per a la inversió en projectes de la comunitat dels productors, com pot ser la construcció d'escoles i hospitals o de centres de formació professional.

Actualment és possible certificar productes com el cafè, el cacau, el sucre, el te, la mel, les flors, l'arròs, pilotes d'esport, espècies, cotó, fruita fresca, fruita seca, bananes, vi o sucs de fruita.

L'acord ha estat rubricat per la directora general d'Intermon Oxfam, Ariane Arpa, i el vicepresident de Sol Meliá, Sebastián Escarrer, en un acte celebrat a l'hotel Meliá Barcelona, establiment que ha col·laborat amb anterioritat amb Intermon Oxfam a través de la donació del 10% de la recaptació dels sopars de Nadal organitzades el 2008.

Segons els termes del conveni, Sol Meliá col·laborarà amb l'ONG a través de l'adquisició de productes de comerç just per als seus establiments, així com la sensibilització d'aquesta activitat entre els seus clients.

D'altra banda, les dues entitats van acordar unir els esforços que ja realitzen per separat a l'àmbit d'atenció a persones en situacions de catàstrofe, iniciant una col·laboració en aquells països en els quals l'hotelera es troba present i on l'ONG atengui emergències d'acció humanitària.

El desenvolupament d'aquestes línies d'actuació serà avaluat pel grup de treball, seguiment i execució que han creat Sol Meliá i Intermon Oxfam en virtut d'aquest acord, i que es reunirà, com a mínim, cada tres mesos.