Un total de 54 treballadors de la seguretat privada d'Eivissa es manifesten en contra del Conveni Nacional


Actualizado 24/2/2009 19:26:27 CET

EIVISSA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

Un total de 54 treballadors de la seguretat privada a Eivissa es van manifestar avui, a les 16.00 hores, en la Plaza de Vara de rei per denunciar la ruptura de les negociacions del Conveni Nacional d'Empreses de Seguretat.

En declaracions a Europa Press, el portaveu del sector en USO, José Manuel Bermúdez, va xifrar en a prop de 200 els treballadors que treballen en aquest sector a les Pitiüses, tot i que ha recordat que el nombre d'implicats en el conveni voreja els 400.

Durant la concentració, que va transcórrer sense incidències, es va llegir un manifest en el qual els representants dels treballadors van denunciar que "la patronal no està fent cap esforç per desbloquejar les negociacions i s'empara en l'actual crisi que està vivint el país i en una sentència del Tribuna Suprem, que els obliga a pagar les hores extres a un preu raonable, quan la realitat és que el sector està creixent i els patrons sumen beneficis"

D'altra banda, els sindicats convocants, USO, UGT, CCOO i CSI-CSIF presentaran demà en la Delegació de Govern un escrit amb el qual sol·licitaran que s'apliqui la Llei de Seguretat Privada i més mitjans per a la inspecció de treball.

El portaveu d'ÚS en el sector ha recordat que a aquesta concentració d'avui li succeirà una altra convocada a Madrid de manera conjunta. "Esperem que aquestes mobilitzacions d'avui en tot el país serveixin perquè els responsables se senten amb els sindicats i no ens prenguin en el pèl com fins ara", ha conclòs.