UGT, CCOO i STEI es concentraran aquest divendres respecte del Consolat en contra dels "incompliments" al sector públic


Actualizado 22/10/2010 13:26:43 CET

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

Representants dels àmbits funcionarial i laboral de l'administració autonòmica del Govern dels sindicats UGT, CCOO i STEI es concentraran aquest divendres respecte del Consolat de Mar, de 10.00 a 11.00 hores, per denunciar els "incompliments" per part de l'executiu autonòmic dels acords tancats amb aquest col·lectiu.

Així, aquest acte s'emmarca al calendari de mobilitzacions pactats pels tres sindicats, després que trenquessin les negociacions amb el Govern a l'àmbit dels Serveis Generals per l'"absoluta carència de credibilitat que es mereix aquesta institució respecte al compliment dels acords".

Alhora, UGT, CCOO i STEI van trencar el diàleg amb el Govern, a causa de les mesures "imposades" per reduir el dèficit públic i que afecten directament als treballadors públics, tenint en compte que suposa una rebaixa d'un 5 % de mitjana en les seves retribucions "i també amb menyscabament de les places vacants".

D'altra banda, acusen l'executiu de Francesc Antich d'haver "obviat de manera reiterada tots els canals formals i legals de negociació amb els sindicats, trencant de manera unilateral i vergonyosa els acords signats i les posteriors reprogramacions d'aquests".

A més, les esmentades centrals sindicals remarquen que aquesta situació suposarà una "pèrdua progressiva de la qualitat dels serveis públics i de la capacitat de gestió de la pròpia administració cap a la ciutadania".

UGT, CCOO i STEI han recordat que totes aquestes qüestions es van posar a debat a l'assemblea celebrada el 6 de juliol, on es va aprovar per unanimitat l'adopció de mesures de protesta, rebuig i reivindicació front la posició del Govern "contra els drets dels treballadors públics".

En aquesta línia, han explicat que setmanalment, es porten a terme mobilitzacions des de setembre i fins a novembre coincidint amb la tramitació dels Pressupostos de la Comunitat Autònoma per al 2011. "Els sindicats convocants no admetrem que es prenguin més mesures contràries als drets dels treballadors públics", han advertit.