Uns 1.500 treballadors de la seguretat privada a Balears estan cridats avui a manifestar-se per un salari just


Actualizado 24/2/2009 13:15:22 CET

PALMA DE MALLORCA, 24 Feb. (EUROPA PRESS) -

1.500 treballadors del sector de la seguretat privada de l'arxipèlag estan cridats avui a assistir a una manifestació convocada per CCOO, UGT i USO per exigir un "salari digne", en una convocatòria de caràcter nacional que en el cas de Balears començarà a la Plaça d'Espanya a partir de les 16.00 hores i conclourà a la Delegació de Govern.

Durant la marxa es reivindicaran millores salarials relacionades amb l'aplicació corresponent a l'índex de preus de consum (IPC) més dos punts-- fet que la patronal es "va negar" a acceptar fent "una contraoferta a la baixa", consistent en la congelació dels increments salarials relacionats amb aquest indicador. Així, els sindicats van expressar que "amb aquestes propostes absurdes i ridícules es retallen els nostres drets".

Així ho va exposar el secretari general de la Federació AADD-Balears de CCOO, Miguel Sañudo, qui ha afirmat que es tracta d'una trobada en el qual els tres sindicats mostraran de manera conjunta el seu "rebuig" a aquesta proposta de la patronal, integrada per diferents associacions.

Per la seva banda, el responsable sectorial de Seguretat Privada de Fes-UGT Balears, Andrés Delgado, ha expressat la necessitat que les Administracions Públiques mostrin una "major implicació" en aquesta matèria i vetllin pel "correcte compliment" de la legalitat en aquesta matèria --ja que una sentència del Tribunal Suprem del 2005 exposa que certes empreses "paguen malament"--.

Sobre aquesta qüestió, va incidir que des d'aquests organismes "es mira cap a altre costat", i totes les reivindicacions realitzades fins ara "queden en un calaix sense que ningú faci res sobre aquesta qüestió".

Per la seva banda, el secretari general de FTSP-USO de Balears, Arturo González, ha assegurat que els treballadors de la seguretat privada "no patiran, en principi, la crisi econòmica", ja que les seves tasques van "estretament lligades" a la seguretat ciutadana. Tot i això, ha recordat que "ni tan sols arribem a ser mileuristes", fet que "tenim més que assumit", va lamentar.