Al voltant de 30 representants sindicals dels funcionaris exigeixen al Govern que "compleixi" els acords tancats


Actualizado 22/10/2010 13:39:46 CET

PALMA DE MALLORCA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

Al voltant d'una trentena de representants sindicals de l'administració autonòmica del Govern d'UGT, CCOO i STEI-i s'han concentrat aquest divendres per novena vegada enfront del Consolat de la Mar per exigir al Govern que "compleixi" amb els acords tancats amb aquest sector.

A més, els sindicats han posat en evidència que l'executiu dirigit per Francesc Antich ha pres una posició "immobilista", des que es trenquessin les negociacions amb aquest col·lectiu per culpa de la mesura anticrisi que reduïa en un 5 % les retribucions dels funcionaris.

En declaracions als periodistes, el secretari general d'Administració Autonòmica d'UGT, Jordi Crehuet, ha acusat al Govern de renunciar a la recerca d'una solució a aquest problema en el que queda de legislatura i així tractar de "reduir la discussió" amb els sindicats.

A part de l'incompliment dels acords, Crehuet ha assegurat que els serveis públics que s'ofereixen als ciutadans van a poder veure minvada la seva qualitat ja que l'executiu balear no està fent res per cobrir les places vacants.

Alhora, CCOO, UGT i STEI-i han apuntat que tot i que no hi ha cap "posició d'acostament" als sindicats per part del Govern, la condició que posen per tornar a les negociacions és que es comprometin que el que s'acordi vagi a tenir una "validesa" en el temps.

A aquestes mobilitzacions que es van iniciar al mes de juliol i que continuaran fins al 26 de novembre, les tres sindicats posaran en marxa una recollida de firmes entre tots els treballadors públics durant els pròxims 15 dies per demostrar que tots ells rebutgen les mesures "imposades" per l'executiu autonòmic. Concretament, faran coincidir la lliura d'aquests signes al Parlament amb el dia que se'n vagin a debatre els Pressupostos de la Comunitat.