Ajuntament de Marratxí engegarà una comissió per estudiar la candidatura a la Unesco de la tradició ceràmica

Publicado 28/11/2019 17:41:55CET
Imatge promocional d'una activitat amb ceràmica de l'Ajuntament de Marratxí per la Fira del Fang.
Imatge promocional d'una activitat amb ceràmica de l'Ajuntament de Marratxí per la Fira del Fang. - AYUNTAMIENTO DE MARRATXÍ. - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Marratxí engegarà una comissió formada per grups polítics, veïns i artesans per estudiar com presentar a la Unesco la candidatura de la tradició ceràmica del municipi per ser inclosa en la seva Llista de Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

   Segons ha informat Ciudadanos (Cs) en un comunicat, el Consistori va aprovar per unanimitat aquesta moció defensada per Cs, amb la qual es comprometen amb el futur de la tradició ceràmica d'aquesta localitat mallorquina.

   A més, després d'una aportació del PP a la iniciativa, es crearà un centre d'interpretació del 'fang' a Pòrtol, que ja va ser reconegut com a zona d'interès artesanal pel Consell de Mallorca l'any 1991.

   La regidora de Cs a Marratxí Lidia Sabater ha considerat que "els esforços i iniciatives que existeixen actualment per sostenir aquesta tradició no són suficients" i, per tant, ha remarcat que, gràcies a aquesta moció, es podrà prestar el suport que es mereix la tradició ceràmica, "que hem heretat dels nostres avantpassats i hem de transmetre als nostres descendents".

Contador