Actualizado 18/12/2008 17:54 CET

AMPL.- PP i UM asseguren haver "sumat punts de vista diferents" amb l'objectiu d'arribar a acords en un futur

Nadal sosté que "els qui creuen que el tarannà és bo no es poden oposar" que les dues formacions "parlin"

PALMA DE MALLORCA, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

PP i UM van manifestar avui haver "sumat punts de vista diferents" en la trobada que van mantenir les dues cúpules a la seu dels populars amb l'objectiu d'"arribar a acords" en el futur. A la reunió, que va comptar amb un "ambient molt càlid", es van tractar temes com la necessitat de millorar les relacions amb el Govern espanyol o l'actual crisi econòmica.

En roda de premsa posterior, la presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, va manifestar que la d'avui va ser la segona reunió trimestral entre les dues formacions en el marc de les trobades diarias que van decidir mantenir, i va destacar que es va desenvolupar "entre partits que tenen punts de connexió".

En aquest sentit, va indicar que, malgrat que en la trobada va haver dos consellers del Govern -el de Turisme i el de Medi Ambient, Miquel Nadal i Miquel Àngel Grimalt, respectivament-, aquest es va desenvolupar, amb independència a aquest fet, entre les cúpules dels dos partits per a "que es creu treball, es millorin les relacions amb el Govern espanyol i es busquin acords que donin estabilitat a les illes", va detallar Estaràs.

Per la seva banda, el president dels 'uemitas', Miquel Nadal, va revelar que avui no es va adoptar cap acord en concret però va anunciar que es decidiran tots els qui siguin "beneficiosos per als ciutadans" de les illes.

A més, preguntat per com creu que el president del Govern, Francesc Antich, es podria prendre aquesta trobada després que Nadal afirmés que no pot garantir que no haurà una moció de censura amb els populars en aquesta legislatura, el també conseller de Turisme va manifestar que ho desconeix però que "els qui creuen que el tarannà és bo no es poden oposar" que les dues formacions "parlin".

D'altra banda, el president de UM va indicar que Mallorca "deu impulsar-se des del consens" del partit que té el "suport electoral" més destacable de les illes.

Alhora, Nadal va posar èmfasi que durant la trobada no es va parlar sobre el Pacti de Govern ja que l'objectiu va ser "pensar el que necessiten els ciutadans" perquè la crisi afecti tan poc com es pugui als residents en la Comunitat.

La 'popular' va remarcar que demanaria als Reis d'Orient que la força més votada sigui la que governi a les illes. Sobre aquest respecte, Nadal va indicar que "entén i respecta" aquests desitjos per part del PP i va mantenir que serà demà, durant la tradicional copa de Nadal del seu partit, quan UM expressi els seus.