Actualizado 08/09/2009 20:03 CET

El Bloc creu que Nadal ha de dimitir de manera "preventiva" abans que el TSJB assumeixi el cas Can Domenge

PALMA DE MALLORCA, 8 Sep. (EUROPA PRESS) -

El portaveu del Bloc, Biel Barceló, ha considerat avui que el "lògic" seria que que el conseller de Turisme, Miquel Nadal, dimiteixi de manera "preventiva", abans que la jutgessa que instrueix el cas Can Domenge es pronunciï sobre si eleva la causa al TSJB, on podrien decretar-se mesures cautelars contra ell. Per al líder del Bloc, Nadal ha d'abandonar el seu càrrec com a conseller abans fins i tot que la magistrada adopti una resolució en aquest sentit.

En declaracions a Europa Press, Barceló va estimar que "no caldria haver arribat tan lluny", a causa que, segons la seva opinió, els partits implicats en suposats casos de corrupció, "en lloc de defensar-se panxa dalt contínuament, el que haurien de fer és prendre mesures i no esperar que la cosa es podreixi i sigui inevitable".

"En aquest cas, les dimissions preventives serien lògiques, tal com amb tota normalitat i facilitat ocorre en altres països", ha assegurat el líder nacionalista, qui ha apuntat que mantenir els càrrecs d'aquells dirigents imputats en processos judicials d'aquest tipus en els quals es poden decretar mesures cautelars, "com fa d'únic és llastar i complicar la situació política" i, per tant, "no hauríem d'arribar a aquestes situacions límit".

D'aquesta manera, ha insistit que el cas "hipotètic" en què es decretin mesures cautelars contra Nadal, la seva situació al Govern seria "insostenible" i, en aquest sentit, ha recordat que el mateix conseller de Turisme ja va anunciar que dimitiria si es trobava en aquesta situació.

Així, ha expressat el seu "convenciment" que Nadal "complirà la seva paraula" i, en cas contrari, ha remarcat que el president del Govern, Francesc Antich, deurà "prendre mesures i així s'ho demanarem des del Bloc". En aquest sentit, ha advertit que si Antich no forcés la dimissió de Nadal en el cas que es decretin mesures cautelars contra ell, "haurà d'haver conseqüències, perquè no podrem continuar en aquesta situació" a l'executiu autonòmic.

"Antich té l'última paraula de mantenir o no en el seu Govern a un càrrec que es trobi en una situació determinada processal, tot i que l'ideal seria no haver d'esperar a aquesta situació extrema", ha insistit el portaveu del Bloc, i alhora ha recordat que, ara mateix, és a UM a la qual "correspon prendre aquesta iniciativa".

Tot i això, ha remarcat que la imputació d'una persona "no implica culpabilitat", si bé ha indicat que quan el jutge imputa delictes a una persona i li imposa algun tipus de mesura cautelar per evitar la presó, està "claríssim que aquests casos són de dimissió".

D'altra banda, Barceló ha precisat que el cas del portaveu d'UM, Miquel Ángel Flaquer, per a qui la jutgessa d'instrucció número 12 de Palma va establir la setmana passada una fiança de responsabilitat civil de 38,5 milions d'euros en el marc del cas Can Domenge, és "una altra història", ja que, segons la seva opinió, ha de ser el seu propi partit el que analitzi si la seva situació processal "afecta a la formació política".