CCOO es concentrarà el dilluns per defensar els drets dels treballadors de les escoletes

Publicado 6/9/2019 11:39:39CET

PALMA DE MALLORCA, 6 Sep. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Educació de CCOO es concentrarà el dilluns a les 19.00 hores "per defensar els drets dels treballadors de les escoletes de zero a tres anys".

Segons ha informat aquest divendres en un comunicat, l'acte de protesta tindrà lloc en l'encreuament entre els carrers Oms i Sant Miquel. El sindicat ha recordat que les educadores d'aquests centres de primer cicle d'educació infantil es troben "en lluita" perquè reclamen unes condicions de treball dignes a través de la millora del seu conveni col·lectiu.

CCOO ha explicat que, després de set anys de congelació del salari dels treballadors, "al maig es va signar un nou conveni col·lectiu que no complia les expectatives del sector", la qual cosa va provocar una intensificació de les protestes del sector "per sensibilitzar a la societat de la seva situació de precarietat que ve motivada especialment pel fet de ser un sector feminitzat i precari".

"Des de la FE-CCOO continuem amb el nostre compromís amb aquestes treballadores. No podem acceptar que el conveni que es va signar el mes de maig contempli salaris inferiors a 1.000 euros mensuals", ha indicat el sindicat, que ha fet una crida a la societat perquè participi en la protesta.

Contador

Para leer más