Actualizado 17/08/2009 21:53 CET

CCOO reclama que es mantingui durant la crisi l'ampliació de la protecció social per als desocupats

PALMA DE MALLORCA, 17 Ago. (EUROPA PRESS) -

CCOO va reclamar avui que l'ampliació de la protecció social als desocupats aprovada pel Govern mitjançant el Reial decret Llei del passat 13 d'agost, es mantingui durant la situació de crisis, al considerar-la una mesura necessària per reforçar aquesta protecció malgrat que "podria ser més ambiciosa".

En un comunicat difós avui, el sindicat ha manifestat que la normativa hauria d'anar acompanyada de mesures per reactivar l'economia i crear ocupació, i alhora l'ha valorat de manera positiva "sempre que es mantingui l'esforç en inversió pública per reactivar l'economia".

El sindicat ha recordat que es tracta d'una mesura demandada pels sindicats i "hagués hagut de ser resultat del procés de diàleg social tripartit que es va trencar a final de juliol per les exigències desmesurades i desenfocades de la CEOE". Tot i això, CCOO considera que el Govern hauria d'haver arribat "més lluny i destinar més recursos públics, com ha fet amb altres sectors econòmics i financers, per atendre a un número més gran de beneficiaris, i precisar amb més determinació i garantia jurídica la vigència d'aplicació d'aquestes mesures", ha afegit .

En aquesta mateixa línia, l'entitat sindical ha manifestat que, en el seu moment, va traslladar al Govern alguns dels criteris que haurien de regir la regulació d'aquest Reial decret, i que continua considerant "imprescindibles". Així, ha manifestat la necessitat d'incloure també com beneficiàries les persones que, complint la resta de requisits, hagin esgotat la Renda d'Inserció; mentre que la durada del programa no ha de limitar-se a sis mesos.

En aquest sentit, CCOO considera que ha de mantenir-se mentre la crisi econòmica no entri en fase de recuperació i comenci a disminuir de manera notable l'actual xifra i percentatge de persones desocupades.