Condemnats a mig any de presó dos guàrdies civils acusats de robar 8.000 euros a un diplomàtic saudita a Eivissa

Publicado 3/12/2019 14:22:42CET
Els dos guàrdies civils condemnats per robar a un diplomàtic saudita a Eivissa.
Els dos guàrdies civils condemnats per robar a un diplomàtic saudita a Eivissa. - EUROPA PRESS

El representant de l'ambaixada de l'Aràbia Saudita a França va ser interceptat a Eivissa amb un sobre amb 47.000 euros en bitllets de 500

PALMA DE MALLORCA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Secció Primera de l'Audiència Provincial ha condemnat aquest dimarts a dos guàrdies civils a mig any de presó, cadascun, per robar 8.000 euros a un diplomàtic àrab, aprofitant el seu càrrec d'agents destinats en el lloc fiscal de l'Aeroport d'Eivissa.

Les defenses dels dos agents han arribat a un acord amb la Fiscalia pel qual han reconegut els fets i s'ha evitat la celebració del judici. Les penes han quedat sensiblement rebaixades: la Fiscalia demanava originalment per a cadascun dels acusats una condemna de quatre anys de presó.

A més, als dos se'ls ha imposat la inhabilitació per a l'ocupació pública d'agent de la Guàrdia Civil durant el temps de la condemna. Els dos agents no ingressaran a la presó perquè se'ls ha concedit la suspensió de la pena de presó, en reunir tots els requisits, amb un termini de garantia de dos anys.

Els fets es remunten a setembre de 2015, quan el diplomàtic, representant de l'ambaixada de l'Aràbia Saudita a França, es disposava a prendre un vol des de l'Aeroport d'Eivissa.

El diplomàtic va ser interceptat amb un sobre amb diners per un vigilant de seguretat a la zona de filtres. Un dels guàrdies civils va portar a l'home fins a una oficina annexa de l'Institut Armat i allà, en una segona habitació dins del mateix habitacle, va treure els diners, un total de 47.000 euros distribuïts en bitllets de 500.

Els agents van estendre els diners en la taula i van explicar al diplomàtic que la quantitat permesa eren 10.000 euros i que la resta era il·legal. Un dels agents va portar a l'home a una altra habitació amb el pretext de realitzar gestions en l'ordinador mentre l'altre va agafar 6.000 euros. A més, van ajuntar quatre bitllets de 500 euros en la taula, que es van quedar allà. Finalment, el representant de l'ambaixada àrab va ser acompanyat per un dels agents fins a la porta d'embarcament.

La condemna ha inclòs un agreujant de prevalença del caràcter públic però un atenuant de reparació del dany, perquè els agents ja han consignat els 8.000 euros sostrets, que aquest mateix dimarts es lliuraran al perjudicat.

Contador

Para leer más