Consell s'adhereix a la xarxa de comunicacions de seguretat i emergències TetraIB

Consell s'adhereix a la xarxa de comunicacions de seguretat i emergències TetraIB
CAIB
Publicado 12/6/2019 14:42:16CET

   La xarxa de comunicacions mòbils de seguretat i emergències TetraIB ja compta amb 66 subscriptors a totes les Illes

   PALMA DE MALLORCA, 12 Juny (EUROPA PRESS) -

   El director gerent de l'Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació (Ibetec), Bartomeu Tugores, i l'alcalde de Consell, Andreu Isern, han signat aquest dimecres un conveni pel qual el municipi s'adhereix a la xarxa de comunicacions mòbils de seguretat i emergències TetraIB del Govern, que ja compta amb 66 subscriptors a totes les Illes.

   Així ha informat la Vicepresidència de l'Executiu balear en una nota en la qual han detallat que Ibetec ha lliurat quatre terminals portàtils de la xarxa i un terminal fix a la Policia Local de Consell.

   L'objectiu de la xarxa, segons ha assenyalat el Govern, és coordinar tots els serveis públics involucrats en els dispositius de seguretat per millorar l'eficàcia i l'eficiència en la presa de decisions al moment de les intervencions.

   Cal recordar que Ibetec s'encarrega de gestionar i operar la xarxa de telecomunicacions mòbils balear TetraIB, que a dia d'avui compta amb 37 estacions base en funcionament. D'acord a les previsions, durant 2019 s'instal·laran 7 més amb la finalitat de que més organismes i entitats públiques s'integrin a la xarxa.

   Els subscriptors al servei TetraIB pertanyen a les administracions públiques amb competències de Seguretat i Emergències, com són l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), les Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC), el personal operatiu del Servei d'Emergències d'Illes Balears (SEIB112), els Serveis d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU061) d'IB-Salut de la conselleria de Sanitat i Consum, i la major part de les Policies Locals.

Contador