Creen un distintiu dedicat a la carn d'origen local de Mallorca per millorar la seva comercialització

Creen un distintiu de carn d'origen local de Mallorca per millorar la seva comercialització
CAIB
Publicado 17/4/2019 11:21:15CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

El sector ramader de Mallorca ha creat el distintiu 'Carn de Mallorca' perquè els productes ramaders de l'illa es puguin distingir i, així, es millori la seva comercialització.

En un comunicat emès per la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca, s'ha informat que el procés d'identificació comença a l'explotació ramadera, on han de complir-se els paràmetres de qualitat i passar pels controls preceptius.

Seguidament, el procés es culmina als escorxadors i allí és quan aquesta carn és segellada amb el distintiu, que fa possible que la distribució la pugui identificar i els consumidors, per la seva banda, la puguin reconèixer.

Segons han informat des de la Conselleria, el sector ramader de Balears està "molt afectat" per la insularitat, ja que "agreuja especialment l'alimentació animal, però també ha de fer front a altres problemes, com la pèrdua d'hàbits alimentaris i la competència d'importacions de tot el món i les compres centralitzades de les empreses de distribució, entre altres".

En el distintiu 'Carn de Mallorca' col·labora la Conselleria, els escorxadors i les associacions ramaderes i s'ha recordat que Setmana Santa és un "moment especial" en el cicle anual de la ramaderia insular, ja que "marca un moment d'increment del consum en funció dels hàbits gastronòmics de la població aquests dies".

Contador

Para leer más