Actualizado 17/08/2009 14:21 CET

CSI subratlla que la sentència sobre la vaga de metges demostra "la nul·la i patètica" gestió de la Conselleria de Salut

PALMA DE MALLORCA, 17 Ago. (EUROPA PRESS) -

El sindicat CSI-F ha subratllat avui que la sentència emesa pel Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Palma, que anul·la l'acord tancat per l'Ib-Salut i dos sindicats per posar fi a la vaga de metges de l'any passat, demostra "una vegada més la nul·la, patètica i mala" gestió de la Conselleria de Salut i Consum, considerant aquella mesura "contrària a la legislació vigent".

En un comunicat difós avui, l'entitat sindical va mostrar així la seva "satisfacció" davant de la resolució judicial i que "dóna la raó, com no quedava més remei, a CSIF i CCOO", en relació amb un acord "il·legal que va suposar un tancament en fals a les mobilitzacions que va portar a terme el col·lectiu de metges en el seu moment, i que vulnerava els drets fonamentals de la negociació col·lectiva".

"Quan es transgredeix de manera tan clara la legislació, aquest és el resultat que s'obté", van manifestar des de CSI-F, els qui han confiat que "a partir d'ara la Conselleria respecti les normes jurídiques donant exemple a la resta de la ciutadania".

Alhora, el sindicat ha assenyalat que ha convocat a la seva Executiva de Sanitat per a la primera setmana de setembre a fi d'acordar els passos a seguir a partir d'ara. "Alhora, asistim amb gran interès i expectació per veure què malabarismes farà la Conselleria amb aquest marró que ells mateixos han creat, i esperem una de les seves solucions màgiques i imaginatives a les quals ens tenen acostumats", va recalcar.

Finalment, des de CSI-F van qualificar com "anècdota penosa sindical" les declaracions realitzades per UGT respecte a aquesta qüestió, a l'asseverar que "no ha estat part en aquest procés ni recurrent davant del Jutjat".