Delegació del Govern desconvoca la seva reunió després que els migrants de l'Open Arms desembarquin en Lampedusa

Publicado 21/8/2019 9:41:59CET
L'Open Arms
L'Open ArmsPROACTIVA OPEN ARMS

L''Open Arms' ha arribat al port italià després de 19 dies d'espera en el mar, quan l''Audaç' ja havia salpat

PALMA DE MALLORCA/MADRID, 21 Ago. (EUROPA PRESS) -

La Delegació del Govern a Balears ha desconvocat la reunió que havia plantejat per coordinar l'arribada de l''Open Arms' a Palma, després que l'ONG finalment hagi pogut desembarcar als migrants rescatats en Lampedusa.

La Delegació del Govern va decidir desconvocar la reunió aquest dimarts a la nit, després que el fiscal d'Agrigent, a Sicília, ordenés el segrest provisional del vaixell i el desembarcament de les desenes de migrants en terres italianes. La decisió, presa pel fiscal Luigi Patronaggio, arribava després de comprovar les condicions en les quals viatjaven els passatgers.

En aquell moment, el buc de l'Armada 'Audaç' ja havia salpat des de Cadis rumb a Lampedusa per recollir als migrants, que desembarcarien a Palma. El Govern balear i el Bisbat de Mallorca ja havien arribat a un acord per acollir aquestes persones al Seminari Nou, condicionant-ho amb mobiliari de l'alberg de la Victòria.

El buc de rescat 'Open Arms' ha arribat a última hora d'aquest dimarts al port de Lampedusa, a Itàlia, després d'esperar durant 19 dies l'autorització per desembarcar.

Abans d'arribar a la mitjanit, el buc de rescat, en el qual ja solament viatgen 83 persones --d'altres van ser evacuades per diferents necessitats-- arribava en el port de l'illa italiana de Lampedusa. "Per fi, s'acaba el malson i les 83 persones a bord rebran assistència immediata en terra", celebraven des de l'ONG.