Domingo Bonnín triat nou president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors

Publicado 30/11/2019 19:30:24CET
El nou president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, Domingo Bonnín (tercer per la izqda), al costat de la resta d'integrants de la nova comissió executiva.
El nou president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, Domingo Bonnín (tercer per la izqda), al costat de la resta d'integrants de la nova comissió executiva. - FEDERACIÓN BALEAR DE COFRADÍAS DE PESCADORES

PALMA DE MALLORCA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

La Federació Balear de Confraries de Pescadors ha escollit a Domingo Bonnín com el seu nou president en una junta general extraordinària, celebrada aquest dissabte a la Casa del Mar de Palma.

Segons ha explicat Bonnín aquest dissabte en declaracions als mitjans de comunicació, aquest és un "repte emocionant" i "il·lusionant".

Així mateix, s'ha referit al fet que la Confraria de Pescadors té dos objectius en aquest inici del seu mandat.

D'una banda, s'ha referit a l'aplicació de la nova normativa comunitària europea que arriba al gener i, que té per objecte "intentar reduir l'esforç pesquer". Concretament, a Balears aquesta mesura l'entenen "per garantir el futur del sector" i suposarà "dies de reducció, vedas temporals, etc."

En aquest sentit, Bonnín ha reconegut estar "preocupat" per "com afectarà a la flota".

D'altra banda, la Federació Balear de Confraries de Pescadors té l'objectiu d'aconseguir la "modernització" de les Confraries de Pescadors, per "desembarcar l'era digital". "Si es dóna dinamisme a les Confraries de pescadors és molt més fàcil que el sector pesquer funcioni", ha destacat.

AMPLIACIÓ DE LA RESERVA DE SA DRAGONERA

D'altra banda, el nou president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors s'ha referit a l'ampliació de la reserva de Sa Dragonera, a la qual l'entitat dóna el seu suport perquè, segons ha explicat és "una antiga reivindicació de la Confraria del Port d'Andratx".

En aquest sentit, la Federació Balear de Confraries de Pescadors ha explicat que "es tracta d'una ampliació de l'existent". Si bé, ha destacat, "la qüestió és que les competències són d'aigües exteriors, de la Secretaria General i Marítima, però la gestió serà conjunta entre el Govern d'Espanya i el Govern".

Per aquest motiu, ha conclòs, "no es perdrà la forma de fer les coses, és a dir, aquesta teoria que l'administració més propera al ciutadà és la que millor funciona, perquè al final la vigilància la portarà la Direcció general de Pesca de Balears".

Contador

Para leer más