Actualizado 23/02/2009 19:46 CET

Gesa dóna prop de 52.000 euros a Amadip.Esment per a la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat

PALMA DE MALLORCA, 23 Feb. (EUROPA PRESS) -

Gesa Endesa va donar avui un total de 51.710 euros a Amadip.Esment per a la compra de dues furgonetes pel centre especial d'ocupació de l'associació i crear així llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Així, les furgonetes serviran per potenciar l'activitat de restauració i de serveis d'alimentació al centre d'inserció sociolaboral de Palmanova. En aquest centre, que s'inaugurarà l'estiu que ve, es crearan deu nous llocs de treball i 30 places de formació per a persones amb discapacitat intel·lectual.

Alhora, durant el 2008, Amadip.Esment ha donat ocupació i formació a 460 persones en el seu centre especial d'ocupació, en empreses ordinàries i al taller ocupacional.

D'altra banda, una representació de la direcció de Gesa Endesa, que coopera amb Amadip.Esment des fa dos anys, va visitar avui les instal·lacions de l'entitat a Son Ferriol.

Amadip.Esment és una entitat no lucrativa declarada d'utilitat pública i constituïda en 1962 per familiars de persones amb discapacitat intel·lectual. L'any 1983 va crear el primer centre especial d'ocupació a Balears dedicat inicialment a la impremta. Aquesta iniciativa constitueix una de les primeres experiències d'inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a Espanya.

Finalment, l'associació segueix creant llocs de treball amb l'ampliació en noves activitats com el manteniment d'espais, jardineria, alimentació/restauració i agricultura ecològica, i amb la construcció de les instal·lacions a la Finca de Son Roca, a prop de Son Ferriol. Altres serveis que ofereix l'associació són l'orientació prelaboral en escoles, les pràctiques en empreses suport per trobar treball en empreses ordinàries i la formació laboral.