El Govern aporta 100.000 euros al projecte de l'ONU de distribució urgent d'aliments per a refugiats a Palestina

Publicado 27/12/2018 20:40:55CET

   PALMA DE MALLORCA, 27 Des. (EUROPA PRESS) -

   El Govern, a través de la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació, ha reforçat el seu compromís amb l'Agència de les Nacions Unides per als refugiats de Palestina a Orient Mitjà, Unrwa, amb una aportació de 100.000 euros al seu projecte de distribució urgent d'aliments en la població refugiada a la Franja de Gaza.

   Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, aquesta aportació econòmica permetrà proveir, amb caràcter d'urgència, l'assistència alimentària a 5.065 persones que viuen en pobresa extrema.

   Així mateix, amb aquesta contribució es podran adquirir els aliments necessaris per preparar i distribuir cistelles que cobreixin el 80 per cent de les necessitats calòriques diàries d'aquestes persones durant mesos.

   L'objectiu del projecte de la Unrwa és satisfer les necessitats bàsiques d'alimentació, refugi i salut ambiental, així com reduir la inseguretat alimentària d'aquestes persones refugiades que viuen en pobresa absoluta i suposen casos d'especial protecció.

   L'Agència de les Nacions Unides per als refugiats de Palestina va començar a funcionar l'any 1950 per donar assistència, protegir i defensar els refugiats palestins a Gaza, Cisjordània, Jordània, el Líban, i Síria.

   Aleshores donava assistència a 750.000 persones refugiades, mentre que actualment, aquesta xifra supera els cinc milions de persones, la major població refugiada al món, i l'Unrwa és l'únic proveïdor d'ajuda humanitària i emergència.

   Fa més d'una dècada que el Govern i l'Unrwa van establir relacions de col·laboració, i durant aquesta legislatura, l'any 2016, el Govern i l'Agència ja van subscriure un memoràndum formal d'enteniment per desenvolupar conjuntament projectes de cooperació i assistència humanitària a les persones refugiades a Palestina.

Contador