El Govern celebra unes jornada tècnica per presentar l'agenda urbana als municipis de Balears

Publicado 28/11/2019 17:13:42CET
El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes ha inaugurat aquest dijous la jornada tècnica per donar a conèixer l'Agenda Urbana als municipis de Balears
El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes ha inaugurat aquest dijous la jornada tècnica per donar a conèixer l'Agenda Urbana als municipis de Balears - GOVERN

   PALMA DE MALLORCA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha inaugurat aquest dijous una jornada tècnica per presentar l'agenda urbana als municipis de Balears, que ha estat organitzada per l'IDI i el Col·legi d'Arquitectes de Balears (Coaib).

   Segons ha detallat la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius en un comunicat, Yllanes ha detallat que l'objectiu de la jornada, en la qual han assistit una quarantena de tècnics municipals de les Illes, és "donar a conèixer als municipis l'agenda urbana i els beneficis de la seva aplicació per aconseguir un model de ciutat que compagini el desenvolupament econòmic i social amb una visió sostenible".

   Segons han informat, l'agenda urbana és un document estratègic que, d'acord amb els criteris establerts per l'Agenda 2030, pretén aconseguir la sostenibilitat en les polítiques de desenvolupament urbà. Així, l'agenda urbana pretén ser una eina per "promoure les ciutats més inclusives, compactes i connectades", mitjançant la planificació i el disseny urbà.

   Per la seva banda, el president de la demarcació de Mallorca del Coaib, Ignacio Sales, ha assenyalat la importància de recuperar el concepte de "ciutat compacta sostenible del Mediterrani", i ha afegit que els arquitectes intervenen a la "planificació, construcció, desenvolupament i gestió del territori". En aquest sentit, ha considerat que han de "comprometre's" amb el compliment d'aquesta agenda urbana.

Contador