Actualizado 07/01/2009 18:57 CET

El Govern estudia quines mesures emprendre davant el retard en la posada en marxa de la residència de Montuïri

PALMA DE MALLORCA, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració es troba estudiant quines accions portar a terme contra l'empresa Atenció Social i Estades Residencials (ASER) després que aquesta no hagi presentat la documentació necessària per a la posada en marxa de la residència privada de Montuïri i, d'aquesta manera, s'hagi impossibilitat l'ingrés de 72 persones en les places que té concertades per a persones dependents.

En un comunicat, el departament dirigit per Fina Santiago va destacar que el centre únicament està pendent, des de fa mesos, que l'empresa lliuri tota la documentació necessària a Gesa perquè es realitzi la connexió elèctrica.

La Conselleria va remarcar que ja va fer d'intermediària entre les dues organitzacions a mitjans del passat mes de setembre per tal d'avançar en la data de connexió de la residència al 24 d'octubre, data que després es va haver d'anul·lar perquè ASER no havia presentat la documentació.

La residència privada d'aquest municipi mallorquí és un centre de ASER en règim de concessió d'obra pública i explotació per un període de 36 anys, com a resultat d'un concurs licitat durant la legislatura passat pel Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de Mallorca i que es va signar el 21 de març del 2005.

La Conselleria té concertades 72 de les 120 places de la residència, que disposa, a més, d'un centre d'estades diürnes de 20 places, totalment privat.

La primera pedra de la residència es va posar el 12 de juliol del 2005 tot i que les obres no es van iniciar fins a gener del 2006. Tot i això, a data de 5 de gener de 200, ASER encara no havia presentat a GESA el document de posada en marxa del servei del transformador. Divendres la Conselleria i els propietaris de l'empresa mantindran una reunió.