Actualizado 24/11/2008 20:04 CET

Indústria fixa uns serveis mínims del 100% del subministrament en els vols interilles a Balears

MADRID, 24 de novembre (EUROPA PRESS)

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha fixat uns serveis mínims en relació amb la vaga de Serveis Logístics de Combustibles que estableixen la necessitat de garantir el 100% del subministrament dels vols interilles a Balears.

Els serveis mínims també preservaran el 100% dels vols programats que connectin l'Espanya peninsular amb les Illes Canàries, les Illes Balears i Melilla. També s'estableixen el 50% dels vols nacionals diferents als quals operin a les illes. També es refereix al 50% dels subministraments de vols internacionals.

En un comunicat difós pel departament dirigit per Miguel Sebastián, el Govern ha fixat aquesta mesura per a les aturades convocats per als dies 25 i 27 de novembre així com per al 5 i el 8 de desembre amb la finalitat de garantir la seguretat de les persones i les mercaderies transportades pro via aèria.

La vaga convocada afectarà als treballadors de l'empresa SLAC, dedicada al subministrament de combustible d'aeronaus, en els aeroports de Santiago de Compostel·la, Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria, Burgos, Valladolid, Reus, Girona, Sabadell, Albacete, València, Ciudad Real, Palma de Mallorca, Eivissa i Maó.

L'atur afectarà ha estat convocat per la Federació d'Indústries Tèxtil-Pell, Químiques i Afins de CCOO, la Federació d'Indústries Afins d'UGT i la Federació de Sindicats de les Indústries Químiques de CGT per demà, dia 25, i pels pròxims dies 27 de novembre i 5 i 8 de desembre.

A més es fixen com serveis mínims els subministraments a Ambulàncies Aèries o Servei Aeri de Rescat i aeronaus integrades en el Pla Nacional de Salvament Marítim i lluita contra la contaminació. Així com els suministres a aeroports amb emmagatzematge o base d'operació de les Forces Armades i de Seguretat de l'Estat.