El Jutjat tornarà aquest divendres el material confiscat als periodistes d'Europa Press i Diari de Mallorca

Concentració en suport als periodistes d'Europa Press i el Diari de Mallorca
Isaac Buj - Europa Press
Actualizado 2/1/2019 17:12:53 CET

PALMA DE MALLORCA, 2 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma ha citat per aquest divendres a les 10.00 hores als dos periodistes a qui la Policia va requisar mòbils, ordinadors i documentació, per fer-lis entrega del material confiscat.

Així ho ha comunicat en una diligència notificada aquest dimecres als afectats, els redactors José Francisco Mestre, del Diari de Mallorca, i Blanca Pou, d'Europa Press.

D'aquesta manera, el Jutjat respon l'escrit presentat pels periodistes, amb el qual sol·licitaven que se'ls cités formalment per la devolució dels objectes confiscats --dos telèfons mòbils, dos ordinadors corporatius i diversa documentació en paper--.

La devolució del material va ser ordenada dilluns passat pel jutge instructor del 'cas Cursach', Miguel Florit.

Els mitjans de comunicació afectats també demanaven que se'ls notifiqués degudament la resolució per la qual Florit acordava la devolució dels mòbils; i que se'ls informés per escrit sobre "el lloc o llocs" on han estat els dispositius, "les persones que han tingut accés als mateixos" i sobre la "realització o no" de qualsevol "obertura, examen, inspecció, registre, còpia o manipulació" d'aquests.

Així mateix, reclamaven que en el cas que s'hagin extret, copiat o examinats dades, se'ls informi per escrit sobre quines dades han estat i en quin lloc s'han emmagatzemat.

Europa Press i Diari de Mallorca, al costat dels dos periodistes afectats, van presentar una querella al Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) contra Florit per presumpta prevaricació a l'ordenar la confiscació de telèfons mòbils d'aquests professionals, en el marc d'una investigació relacionada amb el cas Cursach, amb l'objecte de determinar l'origen d'una informació periodística.

A la querella argumentaven que l'acte de Florit constitueix "un atac letal a una de les normes essencials per al desenvolupament de la vida en democràcia" i que s'ha produït una conculcació del secret professional del periodista "absurda i insòlita".

Contador