Actualizado 07/01/2009 19:54 CET

L'Ajuntament d'Eivissa confia a sufragar cinc projectes valorats en 6,2 milions amb els Fons Estatals

EIVISSA, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa d'Eivissa, Lurdes Costa, i el regidor de Medi Ambient, Mobilitat i Manteniment Urbà, Joan Rubio, van presentar aquest matí cinc dels projectes que l'executiu té previst enviar als Fons Estatals d'Inversió Local. Es tracta de propostes "consensuades amb l'oposició" i en elecció i desenvolupament de les quals l'equip de govern del municipi ha treballat durant setmanes, segons va exposar en roda de premsa l'edil Joan Rubio.

Eivissa té dret a percebre un total de 7,8 milions d'euros dels quals, com ja es va avançar, a prop de 3,3 aniran destinats a la construcció de la piscina d'Es Viver.

A banda d'aquesta iniciativa que, segons va matisar l'alcaldessa de Vila "és una obra totalment prioritària per garantir que els usuaris de Can Misses que puguin seguir entrenant mentre es construeix el nou complex d'Aigües i Salut i també donar sortida al creixent demanda d'esportistes", la primera edil va destacar altres projectes com la Reposició asfàltica i la renovació d'infraestructures de diferents carrers de la ciutat pressupostada en 1.445.002 euros.

Tal com especificà Costa es tracta de renovar les xarxes de proveïment d'aigua, sanejament, enllumenat públic, electricitat i telefonia de set zones que, a més, s'asfaltaran. L'alcaldessa també va destacar un altre projecte pressupostat en més d'un milió d'euros i destinat a la reposició de paviment i supressió de barreres arquitectòniques d'11 carrers i avingudes, en les que es renovarà el paviment i se suprimiran les barreres arquitectòniques, remodelant els passos de vianants, per eliminar les diferències de nivell entre la vorera i la calçada.

Un pla que té la col·locació de rajoles amb un relleu especial per a les persones amb problemes de visió. La il·luminació del camp de futbol, que garantirà a més el seu estalvi energètic i costarà 266.027 euros, així com del passeig marítim de Platja d'en Bossa, pressupostat en 157.365 euros, responen a demandes emeses pels propis veïns i que, de ser aprovades, consumaran en total 6,2 milions d'euros.

L'alcaldessa de Vila va apuntar, per cert, en declaracions posteriors recollides per Europa Press que l'Ajuntament està estudiant, ara mateix elevar altres projectes, com la posada en marxa de millors accessos a l'aparcament de Can Bernat, al primer cinturó de ronda, la substitució de tot el sistema de climatització de Can Ventosa o un pla d'arbrat en tot el municipi.