Les festes de Menorca comptararan de nou amb un punt de suport per a possibles víctimes de violència sexual

Publicado 14/6/2019 18:49:54CET

   MENORCA, 14 Juny (EUROPA PRESS) -

   El Consell Insular de Menorca posarà en marxa un any més un punt lila per donar suport a les possibles víctimes de violència sexista o sexual durant les festes patronals de l'Illa, segons ha informat aquest divendres l'administració insular.

   El punt lila, que es va implantar l'any passat, té com a objectiu informar i assessorar entorn a la sensibilització sobre les diferents manifestacions de violències masclistes i, si és necessari, derivar i acompanyar a altres serveis a les persones que acudeixen al punt per sol·licitar algun tipus de suport.

   Una de les novetats d'enguany és que el punt lila estarà també en funcionament durant el cap de setmana previ a les festes de Sant Joan de Ciutadella.

   Una altra de les novetats és la incorporació d'una parella d'agents itinerant que, segons han explicat des del Consell de Menorca, té la fonamentació en la mateixa tipologia de les agressions sexistes en contextos d'oci.

   "Moltes vegades les víctimes no es donen compte de l'agressió o no tenen la capacitat de defensar-se. A més, aquest tipus d'agressions durant les festes es legitimes amb excuses com poden ser el consum d'alcohol, de drogues o la idea que a festes tot val", han manifestat en un comunicat.

   En aquesta línia, han destacat que el fet de comptar amb parelles itinerants "ajudarà a detectar més situacions que perjudiquin les festes i afavorirà, per tant, un desenvolupament més segur i igualitari per a tots".

Contador

Para leer más