L'Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans actuarà demà en el Teatre Principal de Maó

Publicado: martes, 26 agosto 2008 18:27

MAÓ, 26 d'agost (EUROPA PRESS)

L'Orquestra simfònica de Joves Intèrprets dels Països Catalans actuarà demà a les nou del vespre al teatre Principal de Maó sota la direcció de Salvador Brotons. El programa previst per l'actuació es divideix en dues parts, la primera de les quals inclou una obra del músic valencià Manuel Oltra, L'Alimara, i Mallorca Suite Simfónica, del mallorquí Baltasar Samper.

A la segona part, s'estrenarà la Suite per orquestra en El meu, d'Eduard Toldrà, i s'interpretessin Els preludis, de Franz Liszt. Al final del concert, està previst donar a conèixer per primera vegada l'himne de l'Orquestra, l'autor del qual és el mallorquí Joan Martorell.

Per al director, Salvador Brotons, l'Orquestra de Joves Intèrprets "ha aconseguit coses rellevants, com per exemple tenir un repertori de compositors dels Països Catalans que han quedat un poc oblidats". Brotons va afegir també "que en l'Orquestra es treballa mitjançant un procés de rotació que permet als músics joves agafar més experiència".

Des del Consell Insular de Menorca, es va destacar l'exemple que aquests joves donen als altres perquè, segons el conseller menorquí de Cultura, Joan Lluís Torres, "són un referent: demostren que els joves tenen altres interessos, com per exemple, la música".

D'altra banda, l'actuació de demà quedarà registrada en què serà el tercer volum de la col·lecció Compositors dels Països Catalans, que des de 2006 registra i edita l'Orquestra amb el suport de l'emissora Catalunya Música.

L'Orquestra simfònica de Joves Intèrprets dels Països Catalans es va crear a Mallorca el 2004. Està formada per 75 músics procedents dels Països Catalans (dels quals 15 són de les Balears) d'edats compreses entre els 18 i els 26 anys d'edat. Aquests joves són seleccionats any rere any entre març i abril, moment en què s'organitzen les proves d'accés.

L'Orquestra de Joves Intèrprets actuarà a l'Auditori Església de Sant Antoni, a Eivissa, el pròxim 29 d'agost, i al teatre Principal de Palma, el 30.